Ο Γιάννης Παρίκος συγκαταλέγεται στους πιο αξιόλογους επαγγελματίες της γενιάς του. Το ενεργητικό του περιλαμβάνει εκπαίδευση σε σπουδαία εστιατόρια του εξωτερικού και θητεία σε σταθμούς – σημεία αναφοράς στην Ελλάδα όπως η Σπονδή, η Χύτρα, το Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites, το Life Gallery, το Cash κ.ά. Από το 2016 η σύγχρονη γευστική του αντίληψη αποτυπώνεται στα πιάτα του βραβευμένου με 1 αστέρι Michelin εστιατορίου Varoulko στον Πειραιά, απ’ όπου ξεκίνησε τη μαγειρική του καριέρα στο πλευρό του Λευτέρη Λαζάρου, συνεργασία η οποία έληξε απρόσμενα τον Οκτώβριο του 2020.

Η συνταγή που ο σεφ μαγείρεψε στην κουζίνα του Olivemagazine.gr για το Chef Stories

Οσομπούκο με κριθαρότο

Για το οσομποπούκο
4 κομμάτια οσομπούκο
200γρ. καρότα
150γρ. σελέρι
300γρ. κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
3 κλωναράκια θυμάρι
200ml κόκκινο κρασί
700ml ζωμό κρέατος
50ml ελαιόλαδο
3 κλωναράκια θυμάρι

Για το κριθαρότο
500γρ. κριθαράκι
200γρ. βούτυρο
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200γρ. πιπεριά Φλωρίνης
100ml κρασί λευκό
50ml ελαιόλαδο

Για την κρέμα με Μετσοβόνε
200γρ. Μετσοβόνε
100ml κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα
1 ματσάκι μαϊντανό

Διαδικασία

Για το οσομπούκο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατύ σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο. «Θωρακίζετε» το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Βγάζετε το κρέας από το σκεύος και ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρετε τα λαχανικά σας για 3-4 λεπτά, τα σβήνετε με το κρασί και ξαναβάζετε το οσομπούκο στο σκεύος.

Προσθέτετε το ζωμό κρέατος και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση. Το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 2 ώρες.

Για την κρέμα με Μετσοβόνε: Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος με το Μετσοβόνε και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα.

Για το κριθαρότο: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το θυμάρι και το σκόρδο.

* Σημειώνεται ότι τα γυρίσματα του βίντεο έγιναν λίγο καιρό πριν ανακοινωθεί στις 25/10/2020 ότι ο Γιάννης Παρίκος αποχωρεί από το Varoulko Seaside

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr