Οι γιορτές πλησιάζουν και το OliveMagazine.gr μαζί με το Κτήμα Μιχαλάκη κάνουν δώρο σε 3 τυχερούς έξι κρασιά που θα λατρέψεις! Θες να είσαι ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσουν τα 6 κρασιά (2 Λευκά, 2 Ροζέ και 2 Ερυθρά) που θα συνοδεύσουν το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

✔  Like στη σελίδα μας στο facebook

✔  Like τη σελίδα του Κτήματος Μιχαλάκη στο Facebook

✔  Follow τη σελίδα του Κτήματος Μιχαλάκη στο Instagram

✔  Share το παρακάτω ⬇ post του διαγωνισμού (Προσοχή: το share πρέπει να γίνει από το fb ή από το βελάκι κάτω από τη φωτογραφία για να έχουμε τα στοιχεία σας)

Ο διαγωνισμός ισχύει από Τρίτη 6/12 μέχρι και Tρίτη 12/12 στις 12:00 τα μεσάνυχτα. Οι νικητές θα ανακοινωθούν εδώ και στη σελίδα μας στο Facebook στις 13/12/2022 στις 15.00.

Σημείωση* Η ανάρτησή σας θα πρέπει να φαίνεται δημόσια για να μπορείτε να συμμετάσχετε στην κλήρωση.

Τι κερδίζουν οι νικητές:
Μία ολοκληρωμένη εμπειρία από ξηρούς μέχρι γλυκούς οίνους σύνολο 6 φιάλες του Κτήματος Μιχαλάκη! 1 φιάλη Μοσχάτο Σπίνας Λευκός Οίνος, 1 φιάλη Βιδιανό Λευκός Οίνος, 1 φιάλη Μανδηλάρι Ροζέ, 1 φιάλη Μανδηλάρι Ερυθρός Οίνος, 1 φιάλη Κοτσιφάλι Ερυθρός Οίνος και 1 φιάλη Μ² Ροζέ Γλυκός Οίνος.
Δείτε αναλυτικά τις περιγραφές και τα χαρακτηριστικά των κρασιών καθώς και τις προτάσεις σερβιρίσματος.

Μοσχάτο Σπίνας – Κτήμα Μιχαλάκη (Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΓΕ Ηράκλειο)
Ωχρό λεμονί χρώμα. Πολυσύνθετος χαρακτήρας με έντονα μοσχάτα αρώματα, τριαντάφυλλο, άνθεων γιασεμιού και λουλούδια. Φινετσάτα αρώματα που ακολουθούν στο στόμα με νύξεις ροζ γκρέιπφρουτ και βιολέτα. Ισορροπημένη οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση.
Συνοδεύει ελαφριά κρέατα με γλυκές σάλτσες, πιάτα κρύας κουζίνας, ριζότο λαχανικών, θαλασσινά και σαλάτες. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Βιδιανό – Κτήμα Μιχαλάκη (Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΓΕ Ηράκλειο)
Λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων, με γεύσεις lime και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκη επίγευση με bitter χαρακτήρα μανταρινιού.
Συνοδεύει καπνιστά και πλούσια σε λιπαρά ψάρια, όστρακα, λευκά κρέατα και ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Μανδηλάρι – Κτήμα Μιχαλάκη (Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΓΕ Ηράκλειο)
Λαμπερό ροζέ χρώμα. Αρώματα βύσσινου, σμέουρου και αγριοκέρασο. Μεταξένια υφή, με φρέσκο τον χαρακτήρα των φρούτων και εντυπωσιακή επίγευση. Συνδυάστε το με ιταλική κουζίνα όπως ριζότο και πάστα, ήπια σε γεύση κρεατικά και αρκετά ορεκτικά. Σερβίρεται στους 12-13°C.

Μανδηλάρι – Κτήμα Μιχαλάκη (Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΓΕ Ηράκλειο)
Βαθύ ερυθρό χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, παρουσία δέρματος και καπνού. Ένα γεμάτο, ταννικό κρασί στο στόμα, με πολυπλοκότητα στη γεύση και μακρά επίγευση.
Συνοδεύει κόκκινα πικάντικα κρέατα, κυνήγι, ιδανικό για τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Σερβίρεται στους 14-15°C.

Κοτσιφάλι – Κτήμα Μιχαλάκη (Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΓΕ Ηράκλειο)
Βαθύ πορφυρό με καστανές ανταύγειες. Αρώματα από αποξηραμένο σύκο και δαμάσκηνο, φύλλα ντομάτας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Μέτριας ταννικότητας λιπαρό στόμα με γεύσεις ψημένων φρούτων, βανίλια, κακάο και καφέ.
Συνοδεύει πιάτα όπως αρνί οφτό ή στον φούρνο, κοκκινιστά κρέατα όπως σιγομαγειρεμένο μοσχάρι με δαμάσκηνα ακόμη και κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 14-15°C.

Μ² – Μ στο Τετράγωνο Ροζέ (Γλυκός Οίνος)
Πάντρεμα δύο ποικιλιών Μανδηλάρι & Μοσχάτο. Τριανταφυλλί χρώμα. Ισχυρό μπουκέτο με αρώματα τριαντάφυλλο, σταφύλι, βιολέτα, λευκά άνθη και μέλι. Στο στόμα πλούσιο, ήπιας οξύτητας, με γλυκιά την αίσθηση των αρωμάτων της μύτης, νότες από αποξηραμένη παπάγια και βερίκοκο. Αξέχαστη επίγευση μακράς διάρκειας.
Συνοδεύει άριστα τα γλυκά των εορτών, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και η βασιλόπιτα θα βάλουν τη σφραγίδα τους στον γλυκό επίλογο. Σερβίρεται μεταξύ: 11-13°C

Λίγα Λόγια για το Κτήμα Μιχαλάκη
Το Κτήμα Μιχαλάκη είναι ένα σημείο αναφοράς της Κρητικής οινοποιίας και βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο. Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 550 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Εκεί, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει να προσφέρει το μέγιστο στα αμπέλια, συνθέτοντας ένα μοναδικό terroir.
Από το 1962 μέχρι σήμερα, η επιμονή και η επιθυμία για τη βελτίωση της ποιότητας και την καλύτερη έκφραση και ανάδειξη των ποικιλιών του Κρητικού Αμπελώνα, σε συνδυασμό με τις κοσμοπολίτικες ποικιλίες που καλλιεργούνται στον ενιαίο αμπελώνα του κτήματος, μαζί με την εμπειρία από το πέρασμα του χρόνου, δημιουργούν μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια κρασιών, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά για όλη την Ελλάδα, αλλά και μία σειρά οίνων ποιότητας που ξεχωρίζουν για την έκφραση, το χαρακτήρα αλλά και ετικέτες με μεγάλη δυναμική παλαίωσης.

Καλές γιορτές και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

Το άρθρο της εβδομάδας