Οι νικητές του διαγωνισμού που κέρδισαν από 3 φιάλες κρασιού από το κτήμα Μιχαλάκη είναι οι εξής (όπως αναγράφονται τα όνόματά τους στο Facebook)

Vaso Stergiou
Vicky Giannakakou
Liliana Kouphou
Βαγγελης Ανδρεογλου

Τι κερδίζουν οι παραπάνω:

Οι νικητές κερδίζουν 3 φιάλες Μ³ – Μ στον Κύβο του Κτήματος Μιχαλάκη (1 Λευκό Ξηρό Οίνο, 1 Ροζέ Ξηρό Οίνο, 1 Ερυθρό Ξηρό Οίνο).

Δείτε αναλυτικά τις περιγραφές και τα χαρακτηριστικά των κρασιών καθώς και τις προτάσεις σερβιρίσματος.

Μ³ – Μ στον Κύβο Λευκός Ξηρός Οίνος
Ένα φρέσκο, φινετσάτο κρασί από τρείς ποικιλίες Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο & Μαλαγουζιά. Πολυσύνθετος χαρακτήρας από Μοσχάτα αρώματα και εσπεριδοειδή, στη μύτη λευκά άνθη και μαργαρίτα. Στο στόμα μία δροσερή επίγευση και τα αρώματα της μύτης να ακολουθούν στο στόμα. Συνδυάστε το με καλοκαιρινούς θαλασσινούς μεζέδες, μακαρονάδες θαλασσινών, Μεσογειακή κουζίνα και πλούσιες σαλάτες.
Σερβίρεται στους 12-13°C

Μ³ – Μ στον Κύβο Ροζέ Ξηρός Οίνος
Από τρεις υπέροχες ποικιλίες Μανδηλάρι, Merlot & Μοσχάτο με έντονα ανθικά αρώματα. Τραγανά και ζουμερά ώριμα κόκκινα φρούτα. Στο στόμα ευχάριστο με πλούσια γεύση. Συνδυάστε το με κινέζικη κουζίνα, τάρτα λαχανικών, κις λορέν (quiche lorraine), σπαγγέτι με σολομό, πίτσα με προσούτο και τυριά.
Σερβίρεται στους 11-13°C

Μ³ – Μ στον Κύβο Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Για τους λάτρεις του κόκκινου, blend από μία κρητική ποικιλία Μανδηλάρι και τις διάσημες Merlot & Μοσχάτο. Αρώματα από τριαντάφυλλο και σταφύλι αρμονικά συνδυασμένα με ώριμο κεράσι, φραγκοστάφυλο και ροζ πιπέρι. Στόμα στρογγυλό, ευχάριστο, με μακρά επίγευση. Συνδυάστε το με barbeque με κρεατικά, ψητά λαχανικά και ώριμα τυριά.
Σερβίρεται στους 16-18°C

Λίγα λόγια για το Κτήμα Μιχαλάκη
Το Κτήμα Μιχαλάκη είναι ένα κόσμημα της Κρητικής οινοποιίας και βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο. Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 550 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Εκεί, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει να προσφέρει το μέγιστο στα αμπέλια, συνθέτοντας ένα μοναδικό terroir.
Από το 1962 μέχρι σήμερα, η επιμονή και η επιθυμία για τη βελτίωση της ποιότητας και την καλύτερη έκφραση και ανάδειξη των ποικιλιών του Κρητικού Αμπελώνα, σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια κρασιών, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, η ομάδα του Κτήματος Μιχαλάκη υπόσχεται πέρα από την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, να συνεχίσει να αναδεικνύει την πολιτισμική κουλτούρα της Κρητικής διατροφής, και προσκαλεί νέους καταναλωτές και οινόφιλους να γνωρίσουν τις τοπικές ποικιλίες του τόπου μας.