Το Olivemagazine.gr και οι εκδόσεις Πατάκη χαρίζουν σε 3 τυχερούς από ένα βιβλίο “Κερκυραϊκή Κουζίνα” της Βασιλικής Καρούνου, που μπορούν να παραλάβουν από τις 10/11 από τα γραφεία του Olivemagazine.gr (Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Αγράφων 5, Μαρούσι, 210 6880700).

Μέρες και ώρες παραλαβής:
Kαθημερινές, 10.00-20.00. Για να παραλάβετε το δώρο σας θα σας ζητηθεί και ένας κωδικός, ο οποίος θα σας αποσταλεί στο mail σας ή στη σελίδα σας στο facebook (ελέγξτε στο facebook και τον φάκελο “Αλλα” εκτός από τα “Εισερχόμενα”).

Τα ονόματα των τυχερών είναι τα εξής:
Θανάσης Τσινάβος
Αλέξανδρος Ζαφειρίου
Κατερίνα Μαργαρίτη

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Κερκυραϊκή Κουζίνα”
Μέσα από την αναζήτηση παλιών συνταγών, την εξερεύνηση ιστορικών πηγών και τους πειραματισμούς με τις εδώδιμες πρώτες ύλες προέκυψε ένα αρχείο τοπικής γαστρονομίας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας και στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή βασισμένη σε ντόπια υλικά.

H Bασιλική Καρούνου ζει από το 2000 στην Κέρκυρα και γοητευμένη από τη φύση, την ιστορία του νησιού και τον πλούτο της κουζίνας του, άρχισε να πειραματίζεται πιο συστηματικά, μετουσιώνοντας φρούτα, άνθη, μπαχαρικά και βότανα με ιδιαίτερη διατροφική αξία σε μαρμελάδες, γλυκόξινα chutneys και λικέρ. Από το 2008 είναι η ψυχή της Acordo Corfu Specialty Foods, Artisan + Natural, ενώ από το 2011 παρουσιάζει τις μαγειρικές της αναζητήσεις το εστιατόριο του πολυχώρου Ambelonas Corfu.

info
“Κερκυραϊκή Κουζίνα” – Βασιλική Καρούνου. Σελίδες: 168. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (www.patakis.gr)

Το άρθρο της εβδομάδας