‘Ολοι γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία μας. Ωστόσο δεν καταφέρνουμε πάντα να καταναλώσουμε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα: 3 φλιτζάνια την ημέρα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Είτε ελλείψει χρόνου είτε επειδή κάποιοι δεν πολυαγαπούν τα λαχανικά. Σε κάποιους δεν αρέσει η γεύση, σε άλλους η υφή τους. Υπάρχουν ωστόσο έξυπνες τεχνικές για να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο και να τρώτε πιο υγιεινά.

Δείτε 4 εναλλακτικές συνήθειες:

Δοκιμάστε τα μαζί με το αγαπημένο σας ντιπ
Μπορεί να μην σας αρέσουν πολύ τα λαχανικά, αλλά όταν συνδυάζονται με μια ευχάριστη για σας σος, τότε η γεύση τους ενδέχεται να μη σας ενοχλεί πολύ. Άλλωστε κάποιοι γευστικοί συνδυασμοί είναι πιθανό να σας εκπλήξουν ευχάριστα! Συνδυάστε τα με χούμους, γουακαμόλε ή κάποιο άλλο ντιπ. Αυτή άλλωστε είναι μια πρακτική που συστήνουν οι διαιτολόγοι για να πείσετε και τα παιδιά σας να φάνε λαχανικά!

Ψητά στον φούρνο
Τα βραστά ή τα ωμά λαχανικά μπορεί να είναι λίγο… ξενέρωτα για όσους δεν τα προτιμούν πολύ. Ωστόσο, αν τα ψήσετε, τα πράγματα αλλάζουν. Και η γεύση αλλά και η υφή γίνονται πιο ενδιαφέρουσες! Τραγανά απ’ έξω, πιο τρυφερά και ζουμερά μέσα: μπορούν άνετα να σταθούν και ως σνακ ή ως συνοδευτικό για το ποτό σας.
Εννοείται ότι μπορείτε να τα τηγανίσετε κιόλας, αλλά αυτό δεν αποτελεί μια υγιεινή λύση! Σίγουρα όμως είναι πολύ νόστιμη!

«Κρυμμένα» μέσα σε συνταγές
Είναι ίσως ο πιο εναλλακτικός τρόπος να καταναλώσετε τα λαχανικά, χωρίς να σας πολυενοχλήσουν! Και φυσικά η πιο έξυπνη τακτική για κάνετε και τα παιδιά σας να τα φάνε! Εκτός του ότι μπορείτε να τα εντάξετε μέσα σε σούπες ή σε σάλτσες, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ομελέτες, αλλά και σε κεφτεδάκια ή και μπιφτέκια. Φυσικά, τα λαχανικά αποτελούν υπέροχα υλικά και για smoothies!

Φρούτα αντί για λαχανικά
Πολλές από τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα λαχανικά βρίσκονται επίσης και στα φρούτα. Ποια να προτιμήσετε; Αυτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και χαμηλή σε ζάχαρη. Αυτά είναι οι φράουλες και όλα τα μούρα, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά ενώ δεν έχουν πολλές θερμίδες. Άλλες επιλογές είναι: εσπεριδοειδή, πεπόνι, ακτινίδια και ροδάκινα.

Διαβάστε ακόμη

Το μυστικό συστατικό για τραγανά λαχανικά φούρνου

Κουνουπίδι, καρότο, μήλο, πορτοκάλι, παστινάκη: Κάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας σούπες

Πώς να ζεστάνετε τα ψητά λαχανικά, που έχετε στο ψυγείο, ώστε να είναι σαν να τα φτιάξατε εκείνη τη στιγμή