Η αύξηση του σωματικού βάρους έχει πολλές αιτιολογίες, μία από τις οποίες είναι και το στρες. Είτε είναι ήπιας μορφής είτε πιο έντονο και χρόνιας μορφής, δεν είναι ποτέ σύμμαχος της σωματικής μας υγείας.

Για αρκετό κόσμο μπορεί το στρες να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με την αύξηση του σωματικού τους βάρους. Άλλοι όταν αγχώνονται τρώνε περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι απλά δεν αφήνουν να επηρεάζει η ψυχολογική κατάσταση τη σωματική. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, προτείνουμε να αλλάξετε στάση ζωής και κάποιες απλές καθημερινές σας συνήθειες και ίσως έτσι να αποφύγετε την αύξηση του σωματικού σας βάρους.

Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα: Δεν χρειάζεται να γίνετε πρωταθλητές. Μερικά λεπτά καθημερινής άσκησης οποιασδήποτε μορφής θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Προτού λοιπόν ανοίξετε το ψυγείο να τσιμπολογήσετε όταν αγχωθείτε, προτιμήστε να κάνετε μια βόλτα ή να πάτε για χαλαρό τρέξιμο.

Δώστε στον ύπνο προτεραιότητα: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των ορμονών του στρες στο σώμα σας. Ο επαρκής ύπνος ξεκουράζει το σώμα σας και βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του στρες. Περισσότερος ύπνος λοιπόν σημαίνει περισσότερη χαλάρωση, δηλαδή λιγότερο άγχος.

Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας: Το πόσο στρεσαρισμένοι είστε εξαρτάται από τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας. Το στρες είναι η πηγή πολλών αρνητικών που συμβαίνουν στον οργανισμό μας, ενίοτε και της αύξησης του σωματικού βάρους. Συνιστούμε ψυχραιμία λοιπόν.

Προγραμματίστε τα πάντα: Δεν σας λέμε να γίνετε εμμονικοί, όμως ο προγραμματισμός απλών, καθημερινών πραγμάτων βοηθά πολύ στη διαχείριση του στρες. Από τα ψώνια και την πληρωμή των λογαριασμών μέχρι την οργάνωση των επαγγελματικών σας εκκρεμοτήτων.

Ζητήστε ιατρική βοήθεια: Αν αδυνατείτε συστηματικά να διαχειριστείτε τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνετε σε περιόδους έντονου στρες, μη διστάσετε να επισκεφθείτε ειδικό.

Το άρθρο της εβδομάδας