Αν νομίζεις ότι για να κάψεις περισσότερο λίπος χρειάζεται τεράστια προσπάθεια κάνεις λάθος! Σύμφωνα με νέα έρευνα των Πανεπιστημίων των Μπαθ και Μπέρμιγχαμ, αρκεί μια μικρή αλλαγή στην πρωινή γυμναστική σου για να κάψεις το διπλάσιο λίπος! Με βάση νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism», λοιπόν, οι άνθρωποι που ασκούνται πριν φάνε πρωινό καίνε διπλάσιο λίπος από αυτούς που γυμνάζονται μετά το πρωινό.

Η έρευνα διήρκεσε 6 εβδομάδες και έγινε σε 30 άντρες που μπήκαν στην κατηγορία «υπέρβαροι ή παχύσαρκοι» και που χωρίστηκαν ανάλογα με το αν έτρωγαν πρωινό πριν ή μετά την άσκηση και άλλη μία ομάδα, της οποίας τα μέλη δεν άλλαξαν τίποτα στην καθημερινότητά τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι άνθρωποι που ασκούνταν πριν το πρωινό έκαιγαν διπλάσια ποσότητα λίπους συγκριτικά με την ομάδα των ανθρώπων που γυμναζόταν μετά το πρωινό. Μπορεί η έρευνα να έγινε μόνο σε άντρες, αλλά αποτελεί μια έγκυρη ένδειξη, ενώ μελλοντικά θα γίνει και στις γυναίκες. Σημαντικό είναι επίσης πως όσοι έκαναν γυμναστική το πρωί νηστικοί είχαν καλύτερη ανταπόκριση στην ινσουλίνη και το σάκχαρο του αίματός τους δεν σημείωνε απότομες αυξομειώσεις, δύο παράγοντες που σχετίζονται με τον μειωμένο κίνδυνο σακχαρώδους διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

Ο Δρ. Gareth Wallis, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ αναφέρει σχετικά: «Αυτή η μελέτη δείχνει πως η άσκηση μετά από ολονύχτια νηστεία ενδέχεται να αυξήσει τα οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς μάλιστα να γίνει αλλαγή ούτε στην ένταση, ούτε στη διάρκεια της προσπάθειας. Τώρα πρέπει να εξετάσουμε τις μακροχρόνιες επιδράσεις αυτού του τύπου άσκησης και αν οι γυναίκες ωφελούνται με τον ίδιο τρόπο, όπως οι άνδρες».

Αν σε ενδιαφέρουν τέτοιου είδους ειδήσεις δες και ΕΔΩ.