Κάποιες φαινομενικά αθώες παρασπονδίες μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας, ειδικά όταν πια διανύουμε τη δεκαετία των 60. Μαθαίνουμε λοιπόν να ακολουθούμε απλές συμβουλές, τις κάνουμε τρόπο ζωής, για να παραμείνουμε για χρόνια υγιείς και ακμαίοι.

Δεν πρέπει λοιπόν να…

…γινόμαστε φειδωλoί με την κατανάλωση πρωτεΐνης
Καθώς μεγαλώνουμε, η μυϊκή μας μάζα μειώνεται. Αυτό κάνει τον μεταβολισμό μας να ρίχνει ρυθμούς και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ορθοπεδικά τραύματα. Η πρόσληψη της σωστής ποσότητας πρωτεΐνης μπορεί να προλάβει αυτά τα ανεπιθύμητα επακόλουθα. Είκοσι γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα είναι μια καλή βάση, και ας μην ξεχνάμε και τα απαραίτητα σνακ στο ενδιάμεσο.

…τρώμε ό,τι θέλουμε
Δυστυχώς, είναι αλήθεια. Αν και το φαγητό είναι από τις απολαύσεις της ζωής, πρέπει να μάθουμε να χαλιναγωγούμε τις διατροφικές μας παρορμήσεις. Η διατροφή μας θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και να τηρούμε το σωστό όριο για τον οργανισμό μας σε θέμα θερμίδων.

…να καταναλώνουμε τροφές που μπορούν να επισπεύσουν φλεγμονές
Μια αντιφλεγμονώδης διατροφή είναι απαραίτητη για όσους αντιμετωπίζουν φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως είναι και η οστεοαρθρίτιδα. Για τις σωστές τροφές και τις «προς αποφυγήν» θα πρέπει να συμβουλευτούμε ειδικό. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να προτιμούμε ανεπεξέργαστες τροφές, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ολικής άλεσης, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τις ελιές και τα όσπρια. Το γρήγορο φαγητό, τα έτοιμα γεύματα, οι σούπες σε σκόνη, τα αλλαντικά και οι έτοιμες σάλτσες, βρίσκονται στον αντίποδα.

…να το παρακάνουμε με το αλκοόλ
Η αλκοόλη είναι τοξίνη που ερεθίζει το γαστρεντερικό σύστημα και διαταράσσει τον ύπνο. Μπορεί ακόμη να μας ανοίξει την όρεξη τις βραδινές ώρες, κάτι που δεν συστήνεται. Ένα ποτό χωρίς την προσθήκη τόνικ ή χυμού, είναι μια αποδεκτή επιλογή, αλλά όχι και κάθε μέρα. Αν έχετε συνηθίσει να πίνετε ένα ποτηράκι «για να χαλαρώσετε», ίσως τα ζεστά ροφήματα, το διάβασμα και ο διαλογισμός, να είναι κάποιες εναλλακτικές που να πρέπει να δοκιμάσετε να βάλετε στη ζωή σας πριν τον ύπνο.

Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Δείτε επίσης:

Τα 10 λάθη που όλοι κάνουμε στις δίαιτες

Η τροφή ως εξάρτηση. Ποια τρόφιμα είναι πιο εθιστικά;

Έρευνα COVID-19: Προστατευτική η δράση της Μεσογειακής διατροφής

Το άρθρο της εβδομάδας