Τα vegan γεύματα φαίνεται να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι σύμφωνα με νέα έρευνα, αναφέρει άρθρο της Guardian.

Τέσσερα από τα πέντε «υγιεινά vegan γεύματα» που σερβίρονται από μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να έχουν«κόκκινη επισήμανση», καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα αλατιού σύμφωνα με την έρευνα. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι τρία από τα πέντε εστιατόρια με χορτοφαγικά γεύματα περιείχαν 3 γραμμάρια ή περισσότερο αλάτι, που είναι το ήμισυ της μέγιστης ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης ενός ενήλικα. Δεκαεννέα γεύματα περιείχαν 6 γραμμάρια ή περισσότερα γραμμάρια αλατιού.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Action on Salt ανέλυσε 290 vegan γεύματα που προσφέρονται σε 45 εστιατόρια, εστιατόρια, fastfood μαγαζιά και καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.Το χειρότερο δείγμα ήταν η πίτσα Papa John με 9,28 γραμμάρια αλάτι, περισσότερο από επτά χάμπουργκερ McDonald’s.

Η υπεύθυνη της εκστρατείας είπε ότι τα εστιατόρια επωφελούνταν από την ταμπέλα «υγιεινό» και «vegan» για να συνεχίσουν «να μας πνίγουν σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά» και συνέχισε λέγοντας: «Είναι καιρός για τα εστιατόρια και τις καφετέριες να αρχίσουν να φτιάχνουν τρόφιμα που είναι υγιεινά για εμάς και καλύτερα για τον πλανήτη». Η αλήθεια είναι, πως πολύ συχνά υπάρχει μία λανθασμένη εντύπωση, ότι οτιδήποτε δεν περιέχει κρέας είναι και αυτόματα υγιεινό. Η υγιεινή διατροφή δε συνίσταται απλά στην αποφυγή του κρέατους, αλλά σε μια πληθώρα επιλογών.

Διαβάστε ακόμη:
Και όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο γιατί μας αρέσει ο καφές

Κορωνοϊός: Ο Τσιόρδας επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της βιταμίνης D στην άμυνα κατά του ιού. Σε ποιες τροφές τη βρίσκουμε

Πόσο σημαντικό είναι το γιαούρτι για την καλή υγεία του εντέρου