Μετά τα protein balls και τα energy balls σειρά έχουν τα fatballs, το πιο πρόσφατο, σφαιρικό food trend στην υγιεινή διατροφή.

Κοινό χαρακτηριστικό των απανταχού balls, πέρα από το σφαιρικό τους σχήμα, είναι ότι πρόκειται για σνακ με βάση τα superfoods και γενικά τις υγιεινές τροφές. Όσο γιατί αλλάζει το όνομα κάθε φορά, να πούμε ότι κάθε ένα μας προσφέρει και κάτι διαφορετικό -τα protein balls για παράδειγμα, έχουν περισσότερη πρωτεΐνη.

Τι το ξεχωριστό όμως έχουν τα fatballs; Βασικό τους πλεονέκτημα φαίνεται ότι είναι η περιεκτικότητα τους σε υγιεινά λιπαρά, καθώς μεταξύ άλλων φτιάχνεται με βούτυρο αμυγδάλου, λάδι καρύδας και λάδι MCT (εξ ου και το όνομα τους -fat είναι τα λιπαρά). Μάλιστα, θεωρούνται τόσο θρεπτικά και χορταστικά, ώστε πολλοί από αυτούς που ανεβάζουν posts με fatballs στα social media, σημειώνουν ότι αντικαθιστούν ακόμη και ένα ολόκληρο γεύμα με αυτά τα μπαλάκια.

Πραγματικά υγιεινά και θρεπτικά ή όχι, το σίγουρο είναι ότι τα “τρουφάκια” είναι τάση. Και αν θέλετε να δείτε πώς θα τα φτιάξετε στο σπίτι, σας έχουμε ΕΔΩ και προτάσεις ιδανικές και για μαθητές.