Το crossfit και οι pilates δεν είναι οι μόνοι τρόποι να κάψεις θερμίδες. Τι την θες τη συνδρομή στο γυμναστήριο όταν υπάρχει το Stranger Things στο Netflix και οι κινηματογραφικές αίθουσες έχουν γεμίσει με θρίλερ κάθε είδους τους τελευταίους μήνες; Την επόμενη φορά που θα βαρεθείς να ανέβεις στο ελλειπτικό, απλά σκαρφάλωσε στον καναπέ και δες την αγαπημένη σου ταινία τρόμου για να κάψεις τις αντίστοιχες -ή τουλάχιστον κάποιες- θερμίδες.

tainia

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ στη Μεγάλη Βρετανία, μια 90λεπτη ταινία τρόμου μπορεί να κάνει τον θεατή της να κάψεις μέχρι και 113 θερμίδες σε μέσο όρο. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές ζήτησαν από 10 εθελοντές να παρακολουθήσουν 10 θρίλερ, ενώ οι καρδιακοί ρυθμοί τους παρακολουθούνταν μαζί με την πρόσληψη οξυγόνου και την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα. Ανάμεσα στις ταινίες που προβλήθηκαν ήταν “Τα σαγόνια του καρχαρία”, “Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες”, “Ο εξορκιστής” και “The Blair Witch Project”. Η νούμερο 1 όμως ταινία για… αδυνάτισμα ανακηρύχθηκε “Η λάμψη”, με τον θεατή της να καίει 184 θερμίδες χάρη στην αύξηση της αδρεναλίνης.

Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς οι θερμίδες αυτές δεν είναι σε καμία περίπτωση ισάξιες με αυτές που θα έκαιγες εάν πήγαινες τελικά γυμναστήριο. Ωστόσο, ούτε και ο κόπος που καταβάλεις είναι ο ίδιος. Ένα ίσως πιο σοβαρό πρόβλημα με την εν λόγω έρευνα είναι ότι ο αριθμός του δείγματος είναι πραγματικά πολύ μικρός, κάτι που την κάνει λιγότερο αξιόπιστη. Αδιαμφισβήτητα, βέβαια, την καθιστά μια εξαιρετική δικαιολογία για τους τεμπέληδες και τους όχι και τόσο αθλητικούς και αυτό μας αρκεί.

Δείτε ακόμα:
9 διατροφικά ντοκιμαντέρ που σίγουρα θα σε σοκάρουν