Διανύουμε αυτήν την περίοδο του χρόνου, που στο τραπέζι μας υπάρχουν τόσα φαγητά όσο καμία άλλη εποχή. Σίγουρα, τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα συνιστούν σκέτο πειρασμό και οι ώρες που ξοδεύουμε στην κουζίνα για να τα μαγειρέψουμε επιβάλλουν να δοκιμάσουμε σχεδόν τα πάντα. Ωστόσο, υπάρχουν μικρές προσθήκες που μπορούμε να κάνουμε σε αυτά τα εδέσματα και να βοηθήσουν κάπως την κατάσταση με τις παραπάνω θερμίδες, που όλοι καταναλώνουμε αυτές τις μέρες.

Αρχικά είναι σίγουρο, πως από όλα τα τραπέζια δεν θα λείπει το λεμόνι, καθώς και όλα τα εσπεριδοειδή τα οποία γενικά ενισχύουν την καύση. Έτσι, ένα γεύμα που αποτελείται από γαλοπούλα, χοιρινό ή αρνάκι συνδυάζοντας το με λεμόνι θα μπορέσει να βοηθήσει τον μεταβολισμό να κάνει καύσεις.

Αντίστοιχα, το ξίδι στην σαλάτα βοηθάει και αυτό πολύ στις καύσεις. Άλλο ένα τρόφιμο, που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση με τις θερμίδες είναι οι κόκκινες πιπεριές, εξαιτίας της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνης C και  καψαϊκίνης, που βοηθούν στην ενεργοποίηση του οργανισμού για την καύση του λίπους.

Φυσικά, η κανέλα, η οποία έχει την τιμητική της τις γιορτές ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά είναι μία υπερτροφή η οποία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Τέλος, τα φασόλια μπορεί να μην τα συναντάμε, ως κυρίως σε εορταστικό δείπνο, όμως μπορούν να υπάρξουν, ως πρόταση για ντιπ σε ορεκτικά και βοηθάνε και τον μεταβολισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες. Μικρές διατροφικές επισημάνσεις, που και εύγεστες είναι, αλλά και που μπορούν να μας κρατήσουν λίγο περισσότερο φιτ.