Το κολύμπι στη θάλασσα, ως γνωστόν, ανοίγει την όρεξη και λίγο ο πλανόδιος με τους λουκουμάδες, λίγο τα cocktails από το beach bar, λίγο τα μπισκότα που κουβαλάμε στην τσάντα για μια ώρα ανάγκης, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει επικίνδυνα, πολύ πριν την ώρα του μεσημεριανού. Ιδού, λοιπόν, μερικές νόστιμες ιδέες για να ικανοποιήσετε τις παραθαλάσσιες λιγούρες έξυπνα και υγιεινά…

Είναι γεγονός ότι όταν μένουμε πολλές ώρες στην παραλία κάποια στιγμή θα αισθανθούμε πείνα. Μπορούμε να αποφύγουμε τους «πειρασμούς» που μας επιβαρύνουν με άχρηστες θερμίδες, φροντίζοντας απλά να έχουμε μαζί κάποια θρεπτικά και χορταστικά σνακ.

Φρούτα
Για μετά τις βουτιές στη θάλασσα υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από ένα λαχταριστό φρούτο; Η γλυκιά τους γεύση, θα μειώσει την επιθυμία για κάποιο γλυκό, ενώ εάν επιλέξετε ανάμεσα σε νεκταρίνια, σταφύλια, βερίκοκα ή κεράσια, δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε μαζί και μαχαιράκι, αφού δεν χρειάζονται καθάρισμα.

Λαχανικά
Όπως και τα φρούτα, έτσι και τα λαχανικά, είναι εξαιρετική επιλογή για μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Εάν επιλέξετε δε καρότα και ντομάτες, θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα και από άποψη μαυρίσματος, καθώς τα συστατικά που περιέχουν βοηθούν τη διαδικασία.

IMG_3207

Κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, κράκερς
Υγιεινές επιλογές, που χορταίνουν και προσφέρουν ενέργεια, χωρίς να παχαίνουν, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι καταναλώνονται με μέτρο. Επιπλέον, καθώς τα κριτσίνια, τα κράκερς και οι μπάρες δημητριακών δεν είναι τόσο ευπαθή στη ζέστη, δεν χρειάζονται ψυγειάκι παραλίας και μπορείτε να τα μεταφέρετε απλά στην τσάντα.

Ξηροί καρποί
Καλή επιλογή για να «ξεγελάσετε» μία λιγούρα, κακή επιλογή εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε σε μικρή ποσότητα. Οι ξηροί καρποί αποτελούν μία υγιεινή και θρεπτική επιλογή, ωστόσο πρέπει να καταναλώνονται με ιδιαίτερη σύνεση.

Χυμοί φρούτων
Για μία «ανάσα δροσιάς» ανάμεσα στις βουτιές και τις ρακέτες, αποφύγετε τα cocktails, αλλά και τις γρανίτες και επιλέξτε έναν δροσιστικό, πλούσιο σε βιταμίνες, χυμό φρούτων. Εάν δεν υπάρχει κάποιο beach bar ή café δίπλα στην παραλία, αποφύγετε να στύψετε χυμό στο σπίτι και να τον πάρετε μαζί, γιατί δεν διατηρεί τις βιταμίνες του για πολύ ώρα. Μία καλή λύση σε αυτή την περίπτωση, είναι να προμηθευτείτε κάποιον συσκευασμένο φυσικό χυμό.

Τοστ και σπιτικές πίτες
Εντάξει το τοστ και πολύ περισσότερο οι πίτες, δεν είναι τόσο ελαφριές επιλογές, όσο οι προηγούμενες, αλλά δεν χορταίνουν όλοι με φρούτα και κριτσίνια. Επίσης, δεν έχουν όλες οι παραλίες ταβέρνες τριγύρω και επειδή, ίσως μείνετε αρκετές ώρες στη θάλασσα, καλό είναι να έχετε και μία επιλογή που μπορεί να θεωρηθεί ελαφρύ γεύμα. Βέβαια, επειδή τόσο το τοστ όσο και η πίτα περιέχουν υλικά που επηρεάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, καλό είναι να τα διατηρείτε σε ψυγείο παραλίας.