Μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά μόνο κατά τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο σε εξωφρενικά υψηλή τιμή, αλλά αξίζει όσο προλαβαίνεις ακόμα να ενσωματώσεις τα σύκα στη διατροφή σου, καθώς μέσα τους κρύβουν πλήθος θρεπτικών συστατικών, ενώ μπορούν να αποτελέσουν και τον καλύτερο σύμμαχο για το αδυνάτισμα.

syka1

Πρώτα απ’ όλα, τα σύκα αποτελούν αλκαλική τροφή, που σημαίνει ότι βοηθούν τον οργανισμό να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα το pH του, ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας βάρους και μειώνουν την ανάγκη για το σχηματισμό καινούριων λιποκυττάρων, ενισχύοντας παράλληλα το μεταβολισμό. Επιπλέον, αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών με τις κυριότερες την Α, Β1 και Β2, αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλιο, αντιοξειδωτικά, Ω3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ-ΣΥΚΟ-ΧΩΡΙΣ-ΖΑΧΑΡΗ

Είναι ιδανική τροφή για όταν κάνεις δίαιτα, καθώς χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει χαρίζει για περισσότερη ώρα ένα αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να μειώνει την πείνα και την ανάγκη σου για συχνά τσιμπολογήματα, ενώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο αποτελεί την καλύτερη και πιο φυσική λύση στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, Επιπλέον, η κατανάλωσή του βοηθά τον οργανισμό να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή πίεση, χάρη στο κάλιο που περιέχει. Ο συνδυασμός του μάλιστα με το ασβέστιο συμβάλλει στην καλή οστική πυκνότητα, ενώ παράλληλα προστατεύει ενάντια στην οστεοπόρωση και την αρθρίτιδα. Πέρα από την υγεία μας όμως, έχει θετικά αποτελέσματα και στη σεξουαλική μας ζωή, καθώς αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αφροδισιακά τρόφιμα. Τέλος, τα σύκα φροντίζουν και για την εξωτερική μας εμφάνιση, καθώς έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, που βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας μας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.