Τώρα το καλοκαίρι, που έχουμε τις παραλίες να μας περιμένουν να δείξουμε το σώμα μας, όλοι θέλουμε να είμαστε και να φαινόμαστε πιο αδύνατοι! Γι’ αυτό αναζητούμε τις λιγότερο θερμιδογόνες λύσεις, τουλάχιστον μέχρι να πάμε διακοπές! Τα λαχανικά είναι από μόνα τους οι τροφές με τις λιγότερες θερμίδες, ωστόσο εμείς σας έχουμε ξεχωρίσει εκείνα που μπορείτε να τρώτε σε μεγαλύτερες ποσότητες και να μην σας προσθέτουν κιλά!

Δείτε ποια είναι τα καλοκαιρινά λαχανικά με τις λιγότερες θερμίδες:

Κολοκυθάκια
Ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών όπως το αγγούρι, η κολοκύθα. Έχουν μόνο 16,5 kcal/100g και αυτό τα καθιστά πολύ ελαφρά και υγιεινά. Ταιριάζουν σε πολλά καλοκαιρινά πιάτα, όπως για παράδειγμα το μπριάμ και τα γεμιστά, που είναι τα κλασικά λαδερά της εποχής. Σε όσους αρέσουν πολύ, τρώγονται και σκέτα, ως σαλάτα, με ελαιόλαδο και λεμόνι. Μπορείτε να τα βάλετε και σε καλοκαιρινές μακαρονάδες, αλλά και τάρτες λαχανικών.

Μαρούλι
Η αγαπημένη σαλάτα του καλοκαιριού, το μαρούλι, μπορείτε να το φάτε άφοβα σε μεγάλες ποσότητες καθώς περιέχει μόλις 4,6 kcal/100g.

Ντομάτα
Ο βασικός πρωταγωνιστής της κλασικής χωριάτικης σαλάτας, έχει 18,4 kcal/100g. Πέρα από ωμή, σε σαλάτα, που είναι υπέροχη αυτήν την περίοδο, καθώς βρίσκεται στην εποχή της, μπορούμε να τη μαγειρεύσουμε με ποικίλους τρόπους. Τα γεμιστά είναι το καλοκαιρινό πιάτο που απογειώνεται με ντομάτες, αλλά το αγαπημένο αυτό λαχανικό είναι απαραίτητο συστατικό και για τα περισσότερα λαδερά του καλοκαιριού.

Πράσινη πιπεριά
Ντομάτα και πιπεριά= γεμιστά, τώρα το καλοκαίρι. Με 19,6 kcal/100g, είναι ένα από τα λαχανικά που μπορούμε να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες. Ταιριάζει σε πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Πέρα από τα γεμιστά, δεν λείπει ποτέ από την κλασική μας χωριάτικη, ενώ ταιριάζει πάρα πολύ σε σπιτική πίτσα, μακαρονάδες αλλά και τάρτες λαχανικών.

Φρέσκος αρακάς
Μπορεί να τον τρώμε κατεψυγμένο όλον τον χρόνο αλλά αυτήν την περίοδο είναι στην εποχή του! Με 30,1 kcal/100 αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για τα κρεατικά και τα ψάρια μας! Εννοείται ότι τρώγεται και ως κλασικό λαδερό αλλά ταιριάζει πολύ και με το ρύζι ή τα ζυμαρικά.