Ήξερες ότι τα τριαντάφυλλα εκτός του να στολίζουν τα βάζα, μπορούν να αποδειχθούν και ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία; Και ένας από τους καλύτερους τρόπους να τα απολαύσετε, είναι ένα ξεχωριστό, ροζ latte.

Στο βιβλίο υγιεινών και θρεπτικών συνταγών «Radiant: The Cookbook» της Mafalda Pinto Leite, βρίσκουμε τη συνταγή για Rose Quartz Latte, ένα ρόφημα με βάση το τριαντάφυλλο, που ακολουθεί τις επιταγές της διατροφής Αγιουρβέδα και υπόσχεται να καλμάρει τις φλεγμονές. «Χάρη στις καθαρτικές τους ιδιότητες, το ροδόνερο και τα ροδοπέταλα κάνουν καλό στο συκώτι, ενώ λειτουργεί και ως ήπιο διουρητικό. Επίσης, βοηθά στον καθαρισμό του αίματος, απομακρύνοντας τις τοξίνες», σημείωνει η Mafalda Pinto Leite.

Υλικά (για 2 φλιτζάνια)
2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
1 κουτ. σούπας χυμό παντζάρι φρέσκο
1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
1 κουτ. γλυκού βούτυρο κακάο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού μέλι
¼ κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
ροδοπέταλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία
Ζεσταίνεις ελαφρά το γάλα με το χυμό παντζαριού, σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει. Αποσύρεις από τη φωτιά και το ρίχνεις στο μπλέντερ.

Προσθέτεις το ροδόνερο, το βούτυρο κακάο, το μέλι και τη βανίλια. Χτυπάς μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να αφρίσει το μίγμα.

Μεταφέρεις σε φλιτζάνες, γαρνίρεις με ροδοπέταλα και απολαμβάνεις.