Τα φακελάκια του τσαγιού δεν μπαίνουν μόνο στο φλιτζάνι, για να δώσουν αρωματικά, ζεστά ροφήματα, αλλά έχουν και άλλες γευστικές ή πρακτικές χρήσεις στο σπίτι. Γιατί όπως ξέρετε, δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πηγαίνει χαμένο.

Ανακαλύψαμε 11 εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε τα νέα ή ακόμη και τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού.

1. Δώστε έξτρα γεύση στο φαγητό σας, όπως στο κοτόπουλο, αλλά και σε γλυκές κρέμες.

2. Προστατεύστε τα φυτά στο σαλόνι ή το μπαλκόνι από μύκητες. Απλά βράζετε ξανά ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού, αφήνετε αυτό το λιγότερο δυνατό τσάι να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ποτίζετε με αυτό τα φυτά.

3. Εξουδετερώστε τις οσμές. Απλώστε τα αποξηραμένα φύλλα τσαγιού σε σημεία που αναπτύσσονται δυσάρεστες οσμές, όπως στο κάτω μέρος στις σακούλες απορριμμάτων ή ακόμη και στο κουτί της γάτας σας και απαλλαγείτε από τις οσμές φυσικά.

4. Διώξτε τα λίπη από πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια. Γεμίζετε με νερό τον νεροχύτη, ρίχνετε μέσα 1 χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού και βυθίζετε μέσα τα λερωμένα σκεύη. Το τσάι θα βοηθήσει να απομακρυνθούν ευκολότερα τα λίπη, καθώς και να ξεκολλήσουν τα ξεραμένα πολυαίματα φαγητού.

5. Φρεσκάρετε τα χαλιά, διασκορπίζοντας πάνω το αποξηραμένο περιεχόμενο από πολλά φακελάκια τσαγιού, αφήνετε για λίγη ώρα και στη συνέχεια σκουπίζετε καλά με την ηλεκτρική σκούπα.

6. Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας, γυαλίζοντας τα με ένα νωπό φακελάκι τσαγιού.

7. Καθαρίστε τα χέρια σας από λίπη και οσμές. Για να διώξετε τα λάδια και τις οσμές, όπως π.χ. του σκόρδου, του κρεμμυδιού ή του ψαριού από τα χέρια σας μετά το μαγείρεμα, μπορείτε να τα πλύνετε με ένα φακελάκι τσαγιού αντί για σαπούνι.

8. Προσθέστε τα στο μπάνιο σας, καθώς τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού κάνουν καλό στο δέρμα.

9. Δημιουργήστε ένα προϊόν περιποίησης για τα μαλλιά, που δεν χρειάζεται καν ξέβγαλμα. Βυθίζετε 3-4 χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και ρίξτε το στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και αυτό που σας προσφέρει είναι ότι εξασφαλίζεται ότι απομακρύνονται αποτελεσματικά τα κατάλοιπα από τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείτε στα μαλλιά. Σημείωση, οι μελαχρινοί και οι καστανοί αποκτούν πιο λαμπερά μαλλιά με μαύρο τσάι, ενώ οι ξανθοί με χαμομήλι.

10. Κάντε τα μάτια σας να μοιάζουν πιο ξεκούραστα. Τοποθετείτε από 1 χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού σε κάθε μάτι (προσοχή, πρέπει να είναι απαραιτήτως κρύα) και τα αφήνετε για λίγα λεπτά, όπως θα κάνατε και με φέτες αγγουριού. Έτσι θα μειώσετε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους και τα μάτια θα μοιάζουν πιο ξεκούραστα.

11. Ανακουφιστείτε από τσιμπήματα εντόμων και ηλιακά εγκαύματα. Η χρήση μιας δροσερής κομπρέσας από τσάι θα μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή των προσβεβλημένων περιοχών.