Οι μόνες ντομάτες που βρίσκεις στο μανάβη είναι λίγο πράσινες και αρκετά σκληρές; Μην ανησυχείς! Είναι ένα από τα φρούτα (κι όμως δεν είναι λαχανικό!) που ωριμάζει ακόμα και μετά τη συγκομιδή του.

Δεν βλέπεις την ώρα να απολαύσεις μια χωριάτικη; Να πώς θα τις ωριμάσεις στο άψε σβήσε!

1. Βρες το πιο φωτεινό παράθυρο της κουζίνας σου και άφησέ τες κοντά σε αυτό για μερικές μέρες μέχρι να ωριμάσουν και να γίνουν ζουμερές και κατακόκκινες. Θα σε συμβουλεύαμε να τις τοποθετήσεις με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε να περιορίσεις τις πιθανότητες να μουχλιάσουν ή να «χτυπηθούν».

2. Τοποθέτησέ τες σε μια πλαστική σακούλα με τρύπες, σε ένα χάρτινο κουτί ή σε μια χάρτινη σακούλα εάν θέλεις να επιταχύνεις λίγο τη διαδικασία. Προσοχή όμως, μην βάλεις πολλές μαζί! Η μέθοδος αυτή λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς παγιδεύεται το αιθυλένιο, που απελευθερώνουν οι ντομάτες, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανσή τους.

3. Εάν θέλεις ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, βάλε στη σακούλα ή το κουτί που θα χρησιμοποιήσεις μία μπανάνα. Ο λόγος; Απελευθερώνει περισσότερο αιθυλένιο από κάθε άλλο φρούτο. Εάν δεν έχεις μπανάνες σπίτι, μπορείς να βάλεις ένα μήλο.