Μας αρέσει να ακολουθούμε συμβουλές, ιδίως όταν πρόκειται για την κουζίνα, όπου περνάμε πολύ από τον χρόνο μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όμως, υπάρχουν κι εκείνοι οι κανόνες που αγαπάμε να παραβιάζουμε και μάλιστα χωρίς καθόλου ενοχές. (Κι ούτε κι εσείς θα πρέπει να έχετε!)

Δεν διπλώνετε ποτέ τις πετσέτες κουζίνας. Ποτέ όμως.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου από το να κάνετε μια αχρείαστη δουλειά. Μερικές φορές το δίπλωμα έχει νόημα, όπως το να διπλώνετε μπλούζες, αλλά το να διπλώνετε ωραία τις πετσέτες της κουζίνας, που είναι όλες ίδιες δεν έχει. Δεν τις χρειάζεστε ούτε διπλωμένες οριζόντια, ούτε κάθετα στο συρτάρι, για να τις χρησιμοποιήσετε. Χρειάζονται ουσιαστικά μερικά δευτερόλεπτα για να μπουν από το στεγνωτήριο στο συρτάρι και μόνο τόσα πρέπει να είστε αποφασισμένοι να αφιερώσετε.

Δεν ξεκολλάτε τις παλιές, κακογραμμένες ετικέτες τροφίμων
Σας ήρθε κάποτε η όρεξη και βάλατε στα γυάλινα βάζα τις τροφοθήκης σας ετικέτες που αναγράφουν το περιεχόμενό τους, αλλά από τη βιασύνη σας έχετε κάνει ορθογραφικά λάθη ή μουτζούρες. Δεν πειράζει. Χρησιμοποιήστε τον χρόνο που θα αφιερώνατε για να τις αντικαταστήσετε με νέες, με σωστή ορθογραφία, για κάτι πιο χρήσιμο μέσα στην ημέρα σας.

Η πολυθρόνα θηλασμού συνεχίζει να βρίσκεται ακόμη μέσα στη μέση της κουζίνας
Υποτίθεται ότι η τοποθέτηση αυτής της μπερζέρας στην κουζίνα είναι για μια συγκεκριμένη, σύντομη περίοδο της ζωής του μικρού σας. Καθώς μεγαλώνει, πρέπει να αποσυρθεί από το δωμάτιο αυτό. Όμως, αυτό το κάθισμα είναι μακράν το πιο άνετο στο σπίτι και είναι αυτό στο οποίο ο έφηβος πλέον γιος σας αράζει και τρώει με την ησυχία του παίζοντας ταυτόχρονα στο τάμπλετ. Οπότε αυτή η πολυθρόνα δεν φεύγει από την κουζίνα.