Όλοι έχουμε άδεια βαζάκια στο σπίτι μας και όλοι έχουμε την τάση να τα κρατάμε, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Τελειώνει η μαρμελάδα ή το μέλι, αλλά δεν σου πάει η καρδιά να πετάξεις το βαζάκι. Και τι το κάνεις; Το κρατάς και σου πιάνει χώρο στο ντουλάπι. Ε, λοιπόν, βρήκαμε μερικούς έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσεις τα καπάκια από τα βαζάκια εύκολα, ανέξοδα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Διακοσμητικές βάσεις
Μπορείς να ζωγραφίσεις τα καπάκια από βαζάκια μαρμελάδας. Βάψε  τα καπάκια σε όποιο χρώμα θέλεις και στη συνέχεια κολλήσε γύρω-γύρω κορδέλα ή δαντέλα. Δημιούργησε και δες πως ένα απλό καπάκι θα μετατραπεί σε κάτι όμορφο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και, ως βάσεις για κερί. Για να σε βοηθήσουμε σού δίνουμε το βίντεο.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Archu’s Art World (@archana.sehgal) on

Σουβέρ
Κόψε στρογγυλά κομμάτια φελλού που να χωράνε ακριβώς μέσα στα καπάκια. Κόψε τον φελλό και βάλε τον μέσα στο καπάκι. Μπορείς να τα διακοσμήσεις  και να δημιουργήσεις ένα νέο χρήσιμο αντικείμενο για το σπίτι σου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hi Friday (@_hi_friday) on


Φτιάξε μίνι τάρτες
Φτιάξε μίνι τάρτες. Κόψε το ζυμάρι στο μέγεθος που έχει το καπάκι και βάλε τη ζύμη μέσα. Πρόσθεσε ό,τι υλικά θέλεις και ψήσε κανονικά. Τα καπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μίνι ταψάκια.

Το άρθρο της εβδομάδας