Εάν έχεις δοκιμάσει ποτέ να φας ρύζι από την προηγούμενη μέρα, τότε ξέρεις πολύ καλά ότι δεν έχει καμία σχέση με το φρεσκομαγειρεμένο. Το ψυγείο το αφυδατώνει και το κάνει πιο σκληρό και ξηρό. Κι όμως υπάρχει τρόπος να το «σώσεις» και να του ξαναδώσεις ζωή!

Ζέστανέ το στο φούρνο μικροκυμάτων:
Για κάθε φλιτζάνι ρύζι, πρόσθεσε στο μπολ σου λίγες κουτ. σούπας νερό ή ζωμό της επιλογής σου. Κάλυψε το μπολ με πλαστική μεμβράνη ή ένα άλλο μπολ για να δημιουργήσεις υδρατμούς κατά το ζέσταμα.

Stir-fry μαγείρεμα:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζέστανε λίγο λάδι. Φτιάξε τηγανητό ρύζι, σπάζοντας τους σβόλους ρυζιού με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε το λάδι να καλύψει κάθε κόκκο. Έπειτα πρόσθεσε τα λαχανικά της αρεσκείας σου. Το stir-fry μαγείρεμα δεν σημαίνει τηγάνισμα αλλά βαθύ, στιγμιαίο σοτάρισμα. Το φαγητό μαγειρεύεται σε 1 λεπτό μόλις “τρομάξουν” τα υλικά και πριν αρχίσουν να βγάζουν τα ζουμιά τους. Σε αυτό το διάστημα ανακατεύεις συνεχώς και στο τέλος προσθέτεις τις σάλτσες.

Ζέστανέ το στο μάτι:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το ρύζι μαζί με μερικές κουτ. σούπας βούτυρο και λίγο νερό ή ζωμό. Βάλε το καπάκι και μαγείρεψε το ρύζι στον ατμό για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ανά τακτά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύετε το ρύζι για να ζεσταθεί ομοιόμορφα.