Αν ο καύσωνας σε κρατάει μακριά από την κουζίνα και το μαγείρεμα το καλοκαίρι, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Επειδή όμως δεν γίνεται και δεν θέλουμε να τη βγάλουμε μόνο με delivery όσο κρατούν οι ζέστες, βρήκαμε τρόπους να νικήσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής.

1. Ξέχνα για λίγο τα φαγητά φούρνου
Ο φούρνος μπορεί να ανεβάσει απίστευτα τη θερμοκρασία της κουζίνας και γι αυτό καλό είναι όσο διαρκεί ο καύσωνας να βρούμε συνταγές που γίνονται στα μάτια της κουζίνας, στη σχάρα του εξωτερικού BBQ ή σε κάποια ηλεκτρική συσκευή που δεν θερμαίνει αβάσταχτα το χώρο.

2. Αν έχεις slow cooker, τώρα είναι η εποχή του
Μιας και αναφέραμε τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν αυξάνουν τη ζέστη στην κουζίνα, το slow cooker ίσως είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Εκτός του ότι κρατάει σχετικά περιορισμένη τη θερμοκρασία, μπορείς να το αφήσεις να μαγειρεύει το φαγητό και εσύ να πεταχτείς για έναν καφέ κάπου δροσερά και επιστρέφοντας το φαγητό να είναι έτοιμο.

3. Μαγείρεψε νωρίς το πρωί
Μπορεί η σκέψη του να σηκωθείς νωρίς το πρωί για να μαγειρέψεις να μην σου αρέσει και πολύ, αλλά σκέψου ότι τότε η ατμόσφαιρα εντός και εκτός σπιτιού είναι πιο δροσερή από ότι στις 12 ή 1 το μεσημέρι. Επιπλέον, το φαγητό θα προλάβει να κρυώσει μέχρι το μεσημεριανό και στην περίπτωση των καλοκαιρινών πιάτων, όπως τα γεμιστά για παράδειγμα, όλοι ξέρουν ότι κρύα είναι πιο νόστιμα! Αν πάλι δεν αντέχεις με τίποτα το κρύο φαγητό, μπορείς απλά να το ζεσταίνεις 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων, που δεν ανεβάζει και τη θερμοκρασία στην κουζίνα.

4. Κλείσε κουρτίνες και φώτα
Δεν προτείνουμε να βυθίσεις την κουζίνα σου στο απόλυτο σκοτάδι, αλλά αν έχεις παράθυρο που το βλέπει ο ήλιος από το μεσημέρι και μέχρι τη δύση του, τότε καλό είναι να έχεις κλειστές της κουρτίνες ή τα στόρια τις «επικίνδυνες» ώρες. Αν πάλι υπάρχει μπαλκόνι με τέντες, τις έχεις κατεβασμένες, για να κρατάς όσο γίνεται μακριά τις ακτίνες του ήλιου που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στον χώρο. Όσο για τα φώτα, να τα ανάβεις μόνο για όσο χρειάζεται και όσο βρίσκεσαι μέσα στην κουζίνα.