Η μέρα των Χριστουγέννων «επιβάλλει» νόστιμα φαγητά, καλή παρέα και φυσικά ωραία διακόσμηση! Κάπως έτσι, λοιπόν, έχοντας πλέον έτοιμα τα φαγητά μας και τα γλυκά μας σκεφτόμαστε την τελευταία πινελιά, η οποια είναι η διακόσμηση του τραπεζιού μας. Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για να πάρετε ιδέες για το τι θα μπορούσατε να κάνετε με τη διακόσμηση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

All time classic: Κόκκινο και πράσινο μαζί

Θα λέγαμε ό,τι πιο κλασικό και ό, τι πιο οικείο για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια είναι αυτός ο χρωματικός συνδυασμός. Μπορείς να διαλέξεις ένα κόκκινο τραπεζομάντηλο διακοσμημένο από δεντράκια χρησιμοποιώντας και ένα σερβίτσιο σε κόκκινα χρώματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν θες και φύλλα γκι για να δημιουργήσεις ένα πιο πλούσιο σκηνικό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Macomb, MI (@myhomesweethome4663) on

Σε μοντέρνο στιλ
Αν θες να παίξεις σε κάτι καινούργιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ασημί αποχρώσεις. Σίγουρα το ασημί συνιστά μία πολύ εντυπωσιακή πρόταση για το τραπέζι. Για παράδειγμα, μπορείς να στρώσεις ένα ανοιχτό γκρι τραπεζομάντηλο και να βάλεις πιάτα σε γκρι χρώμα. Βάλε στο τραπέζι και ασημί δεντράκια και σίγουρα το τραπέζι θα μείνει αξέχαστο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@fortheloveofallthingshome) on

Χρυσαφένιος «αέρας»
Σίγουρο το χρυσαφί αποτελεί διαχρονικά την αγαπημένη επιλογή σε διαφόρεις τομείς και έτσι αδιαμφισβήτητα θα εντυπωσιάσει και στο τραπέζι. Φυσικά, δεν χρειάζονται υπερβολές, όπως το να έχουμε όλα τα πιάτα σε χρυσαφένια απόχρωση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρυσαφένια στολίδια, αλλά και κάποια σερβίτσια σε χρυσαφί απόχρωση. Θα λέγαμε σαν η «χρυσόσκονη των Χριστουγέννων» να είναι στο τραπέζι μας

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Island Interiors (@redislandinteriors) on

Σε λιτό ύφος
Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται μη απαραίτητα! Για αυτό μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις το καλό σου σερβίτσιο και να τοποθετήσεις μία όμορφη ανθοδέσμη στη μέση. Μικρές αλλαγές θα συνθέσουν το πιο όμορφο σκηνικό εύκολα και απλά! Αν θες πρόσθεσε και μερικά κεριά για να έχεις ένα πιο πλούσιο σκηνικό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Wedding Board (@the_weddingboard) on