Τα μανιτάρια αποτελούν την τέλεια προσθήκη σε χορτοφαγικά, αλλά και κρεατοφαγικά πιάτα, καθώς δίνουν υπέροχη γεύση. Έχεις παρατηρήσει όμως ότι όποτε τα βρίσκεις στο πιάτο σου σε κάποιο εστιατόριο είναι πολύ πιο νόστιμα και καλομαγειρεμένα, απ’ ότι όταν τα φτιάχνεις σπίτι; Αυτό μπορεί να οφείλεται στα 4 παρακάτω λάθη, που οι περισσότεροι ερασιτέχνες μάγειρες κάνουμε:

1. Είτε τα αγόρασες από τη λαϊκή, είτε από το σούπερ μάρκετ, το πιο πιθανό είναι τα μανιτάρια σου να έχουν χώμα πάνω τους. Προφανώς και πρέπει να τα καθαρίσεις, αλλά ούτε που να διανοηθείς να τα πλύνεις με νερό! Τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια και απορροφούν κάθε υγρό με το οποίο έρχονται σε επαφή. Για να τα καθαρίσεις χρησιμοποίησε ένα νωπό κομμάτι χαρτί κουζίνας.

2. Εάν έχεις μαγειρέψει ποτέ μανιτάρια, ξέρεις πολύ καλά ότι απελευθερώνουν πολλά υγρά κατά το μαγείρεμα. Σε συμβουλεύουμε να τα μαγειρεύεις σε υψηλή θερμοκρασία για να εξατμίζεται το νερό.

3. Όπως είπαμε, τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια. Έτσι ακριβώς όπως απορροφούν το νερό, έτσι απορροφούν και το λάδι ή το βούτυρο στο οποίο τα μαγειρεύεις. Μην το λυπάσαι λοιπόν! Πρόσθεσε αρκετό στο τηγάνι σου για να τα τσιγαρίσεις και να τους δώσεις υπέροχη γεύση!

4. Εάν βάλεις πολλά μανιτάρια στο τηγάνι σου στο τέλος, λόγω των υγρών που απελευθερώνουν, θα τα μαγειρέψεις στον ατμό, δεν θα τα σοτάρεις. Θα σε συμβουλεύαμε να τα μαγειρεύεις λίγα λίγα, ώστε να επιτρέπεις στο νερό να εξατμιστεί.