Η χθεσινή βραδιά εξελίχθηκε καλά: διασκέδασες, χόρεψες και φυσικά ήπιες και μάλιστα πολύ! Τόσο πολύ που την άλλη μέρα νιώθεις σφυριά να χτυπούν το κεφάλι σου. Πώς θα τα σταματήσεις χωρίς να καταφύγεις σε χάπια; Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σου.

Πιες ρόφημα με τζίντζερ
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική το τζίντζερ χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ναυτίας. Ένα φλιτζάνι με ζεστό τσάι με τζίντζερ το πρωί, μετά από μεθύσι είναι ιδανικό και για να καλμάρεις το στομάχι σου και για να ενυδατωθείς -χρειάζεσαι και τα δύο.

Φάε ένα ισορροπημένο πρωινό
Καλό το τσάι, αλλά με άδειο στομάχι δεν πας πουθενά. Το πρωί λοιπόν φρόντισε να ετοιμάσεις -ή ζήτησε από κάποιον πιο νηφάλιο- ένα ισορροπημένο πρωινό με γάλα με granola και φρέσκα φρούτα, μπανάνες και τοστ με αβοκάντο. Ειδικά οι μπανάνες και το αβοκάντο, που περιέχουν ποτάσιο είναι ιδανικές για να αναπληρώσεις ηλεκτρολύτες.

Φτιάξε μία λαχανοσαλάτα
Το λάχανο είναι και πλούσιο σε βιταμίνες C και Β, ενώ είναι και πολύ καλή πηγή μαγνησίου, τα οποία είναι τα θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν τη γρήγορη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της μέθης.

Αν είναι στην εποχή τους, φάε φραγκόσυκα
Ένα από τα πιο απρόσμενα οφέλη των φραγκόσυκων είναι ότι μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων της μέθης.

Πιες νερό
Όπως σίγουρα θα έχεις ακούσει, το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, που με τη σειρά της ευθύνεται για πονοκεφάλους, εξάντληση και έλλειψη ενέργειας. Μετά από ένα μεθύσι λοιπόν, προτεραιότητα σου το επόμενο πρωί θα πρέπει να είναι να πιεις ένα ποτήρι νερό και φυσικά αρκετά ακόμη κατά τη διάρκεια της ημέρας.