Ποιος δεν αγαπάει τα αφράτα pancakes που κάνουν τη μέρα μας να ξεκινάει με τον πιο απολαυστικό τρόπο; Εμείς τα λατρεύουμε και γι αυτό ψάχνουμε τρόπους να τα φέρνουμε πάντα στα μέτρα μας.

Αυτή τη φορά, για παράδειγμα, βρήκαμε πώς θα τους προσθέσουμε πρωτεΐνη, ώστε να έχουμε ένα ακόμη καλό λόγο να τα βάζουμε συχνά στο πιάτο μας. Δεν μιλάμε βέβαια για πρωτεΐνη σε σκόνη, αλλά για πιο απλά υλικά που πιθανότατα υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας. Έχουμε και λέμε:

Κεφίρ
Το κεφίρ είναι γαλακτοκομικό ρόφημα που παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος και κόκκους κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων (προβιοτικών). Θυμίζει ρευστό γιαούρτι, είναι εύγεστο, πολύ εύπεπτο και εξαιρετικά υγιεινό. Ανάμεσα στα σημαντικά οφέλη του και το γεγονός ότι είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Στα pancakes τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζύμη αντικαθιστώντας το γάλα στη συνταγή, αλλά και ως topping, για να τα σερβίρεις.

Γιαούρτι
Όλοι υποκλίνονται στο ελληνικό γιαούρτι και αυτό όχι μόνο επειδή είναι νόστιμο αλλά και γιατί μας προσφέρει πολλά οφέλη κουταλιά-κουταλιά. Μεταξύ αυτών και η περιεκτικότητα του σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι πρωτεΐνες. Ομοίως με το κεφίρ, το γιαούρτι είναι ιδανικό για τη ζύμη των pancakes για να έχεις ένα ωραίο, ομοιογενές μίγμα, ενώ αντί για σαντιγί μπορείς να σερβίρεις τα pancakes σου με μερικές κουταλιές γιαούρτι και φρέσκα φρούτα. Δες συνταγή για pancakes με γιαούρτι ΕΔΩ.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι πραγματική υπερτροφή, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, C και Ε, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, κάλλιο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή. Όσο για πρωτεΐνη, είναι από τα πιο πλούσια σε πρωτεΐνη φρούτα που υπάρχουν στη φύση! Για τα pancakes τώρα, το αβοκάντο είναι το τέλειο topping είτε σου αρέσουν αλμυρά είτε γλυκά. Αν προτιμάς τα αλμυρά pancakes δεν έχεις παρά να τα σερβίρεις με αβοκάντο και κάποιο τυρί ή σολομό. Αν πάλι είσαι φίλος των γλυκών γεύσεων, το αβοκάντο ως φρούτο μπορεί να συνδυαστεί με φράουλες, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και κάποιο σιρόπι όπως σφενδάμου ή αγαύης.

Τυρί cottage
Το τυρί cottage ξεχωρίζει για την υφή του, αφού πρόκειται για ένα μαλακό τυρί σε σβόλους, το οποίο παράγεται από αγελαδινό γάλα, ενώ ως πατρίδα του θεωρούνται οι ΗΠΑ. Το έχουμε στη λίστα με τα υγιεινά τυριά που δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο μας, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνες. Όπως το γιαούρτι έτσι και το cottage μπορεί να μπει στο μίγμα της ζύμης των pancakes, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως topping.

Ρικότα
Ένα ακόμη από τα πιο υγιεινά τυριά που μπορεί να έχει κάποιος στο ψυγείο του είναι και η ιταλική ρικότα, που παράγεται από αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο ή βουβαλίσιο τυρόγαλο. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος στη ρικότα περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο άνθρωπος, απορροφάται εύκολα και κάνει καλό στην ανάπτυξη των μυών, ενώ παράλληλα μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Για ένα πρωινό ή brunch αλά Ιταλικά, η ρικότα είναι ιδανική για να κάνει τη ζύμη τους αφράτη, αλλά και για το σερβίρισμα όπου συνδυάζεται αρμονικά με φρέσκα εσπεριδοειδή, φράουλες και σιρόπι φρούτων.