Το νερό με κάποιο ήπιο καθαριστικό είναι από τους συνηθέστερους τρόπους καθαρίσματος στο σπίτι όμως κάποιες φορές μάλλον έχει αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μερικές από τις περιπτώσεις που το τελευταίο υλικό καθαρίσματος που θα χρησιμοποιήσετε είναι το νερό.

Δέρμα
Είτε πρόκειται για παπούτσια, είτε για ρούχα είτε για κάποιο έπιπλο που είναι δερμάτινο, αν χρησιμοποιήσετε νερό για το καθάρισμά του ενδεχομένως να δημιουργήσετε λεκέδες και με την πάροδο του χρόνου το δέρμα να «σπάσει». Εφαρμόστε καλύτερα μεθόδους στεγνού καθαρίσματος και όπου χρειαστεί, καθαριστικό για δερμάτινα.

Συσκευές ηλεκτρολογικές
Η υγρασία δεν τους ταιριάζει για ευνόητους λόγους. Μην χρησιμοποιήσετε νερό για να καθαρίσετε πληκτρολόγια, τηλεχειριστήρια, ή οθόνες υπολογιστών. Αναζητήστε καλύτερα στην αγορά τα ειδικά πανιά καθαρίσματος που υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις ή δοκιμάστε πανί με μικροΐνες και λίγο οινόπνευμα.

Μπρούτζινα ή ασημένια σκεύη
Το νερό σε αυτά τα σκεύη μπορεί να τα καθαρίσει προσωρινά αλλά μακροπρόθεσμα είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει το προστατευτικό στρώμα που έχουν στην επιφάνειά τους και να μαυρίσουν. Προτιμήστε τα ειδικά γυαλιστικά.

Ξύλινα έπιπλα
Το νερό καταστρέφει το προστατευτικό φινίρισμα στα έπιπλα και αντικείμενα οπότε αν τα καθαρίζετε συχνά με αυτό θα θαμπώσουν. Τα γυαλιστικά για ξύλινες επιφάνειες κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Ξύλινα πατώματα
Το σφουγγάρισμα των ξύλινων πατωμάτων με νερό θα έχει ως αποτέλεσμα με τον καιρό να θαμπώσουν αφού συμβαίνει ό,τι περιγράψαμε παραπάνω και με τα ξύλινα έπιπλα, αλλά και να φουσκώσουν. Χρησιμοποιήστε παρκετέζα για τη σκόνη και εξειδικευμένα προϊόντα για το γυάλισμα.

Δείτε επίσης

Έξυπνα tips για να εξοικονομήσετε χρόνο στο καθάρισμα της κουζίνας

3 tips καθαρίσματος για ανοξείδωτες επιφάνειες

Καθάρισμα στην κουζίνα: Μαθαίνουμε τα βασικά