Πλούσια και κρεμώδη, τα milkshakes είναι από τους πειρασμούς που δύσκολα σε αφήνουν αδιάφορο. Ιδού, λοιπόν, μερικές βασικές συμβουλές για να φτιάξετε τέλεια milkshakes!

*Προσοχή με τις δοσολογίες στο γάλα και το παγωτό. Το βασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι η επιπλέον ποσότητα γάλακτος, με αποτέλεσμα το milkshake να μην έχει κρεμώδη υφή και να μην είναι ιδιαίτερα θελκτικό. Άλλοι, προκειμένου να εμπλουτίσουν την κρεμώδη του σύσταση προσθέτουν πολύ παγωτό, κάτι που επίσης είναι λάθος γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς αντίθετο από αυτό που προαναφέραμε. Με φειδώ, λοιπόν. Μία μπάλα είναι αρκετή για 2/3 του φλιτζανιού γάλα.

milkshake1

*Διαλέξτε ένα παγωτό με φυσικά συστατικά. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γευστικά και ποιοτικά.

*Χρησιμοποιήστε πλήρες γάλα και όχι αποβουτυρωμένο. Μόνο έτσι θα διατηρηθεί το milkshake πηχτό για περισσότερη ώρα. Επίσης, ρίξτε σταδιακά το γάλα στο μίξερ για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της υφής.

*Γίνετε δημιουργικοί. Προσθέστε ό,τι υλικά πιστεύετε ότι ταιριάζουν καλύτερα στις γεύσεις σας. Φρέσκα φρούτα, μπισκότα και διάφορες επικαλύψεις, όπως σοκολάτα, πλούσια σαντιγί, κάθε λογής σιρόπια και χρωματιστή τρούφα είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

milkshakes

*Προτιμήστε για βάση φρέσκα υλικά και όχι σιρόπια. Κακά τα ψέμματα, το σιρόπι μπορεί να είναι μια βολική και γρήγορη εναλλακτική, όμως το φρέσκο έχει άλλη χάρη…

*Βάλτε τα ποτήρια για λίγη ώρα στην κατάψυξη πριν το σερβίρισμα. Όταν και τα υλικά που φτιάξατε το milkshake και τα ποτήρια σας είναι δροσερά, το αποτέλεσμα αγγίζει σίγουρα τα όρια της τελειότητας. Μόνο μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε και χοντρό καλαμάκι.

Καλή σας απόλαυση!