Σίγουρα περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα κάθε μέρα και παρόλο που μας αρέσει να μαγειρεύουμε για την οικογένεια, όταν πρέπει να καθαρίσουμε, να τακτοποιήσουμε και γενικότερα να συγυρίσουμε πολλές φορές μοιάζει με αγγαρεία. Όσο κι αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια θετική στάση, το να βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικό. Ένα αντίδοτο σε αυτό είναι να κάνετε την κουζίνα ένα μέρος στο οποίο σας αρέσει να βρίσκεστε. Να μερικές ιδέες για να νιώσετε πιο χαρούμενοι στην κουζίνα σας.

1. Βάλτε μουσική υπόκρουση
Τίποτα δεν φτιάχνει τη διάθεση καλύτερα από τους αγαπημένους σας ήχους στον χώρο. Βάλτε τη μουσική που έχετε όρεξη να ακούσετε και αφεθείτε σε αυτή. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως το να τραγουδάτε τα αγαπημένα σας κομμάτια μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους. Ίσως σας κάνει να ξεχάσετε πού βρίσκεστε και τι έχετε να κάνετε. Δοκιμάστε το!

2. Ακούστε ένα νέο ηχητικό βιβλίο ή podcast
Μερικές φορές, όταν έχει πολύ ησυχία, μπορεί να αισθανθείτε λίγο μοναχικά. Οπότε το να ακούτε το αγαπημένο σας ηχητικό βιβλίο ή ένα νέο podcast μπορεί να σας κάνει να χάσετε την αίσθηση του χρόνου και η ώρα σας να περάσει πιο δημιουργικά. Επίσης, θα έχετε καταφέρει να κάνετε δυο δουλειές ταυτόχρονα.

3. Ανάψτε κεριά
Πολλές φορές αγοράζουμε ωραία αρωματικά κεριά μόνο και μόνο για να τα κοιτάζουμε και ξεχνάμε να τα ανάψουμε και να τα απολαύσουμε. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θέλετε να φτιάξετε ατμόσφαιρα και να αισθανθείτε καλύτερα λόγω των αρωμάτων τους, ανάψτε τα ωραία, αρωματικά σας κεριά.

4. Διατηρήστε τον χώρο καθαρό
Το να μπείτε σε μια βρώμικη κουζίνα για να μαγειρέψετε μετά από μια κουραστική μέρα δεν σας προδιαθέτει με τον καλύτερο τρόπο. Γι’ αυτό φροντίστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο από την ημέρα σας για να διατηρείτε την κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη. Δεν χρειάζεται να είναι όλα τέλεια.

5. Ανεβάστε τη διάθεσή σας με το κατάλληλο ντεκόρ
Μερικές φορές μόνο και μόνο το να κοιτάζετε τους ίδιους τοίχους μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι δεν περνά η ώρα. Γι’ αυτό βρείτε μικρούς τρόπους να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με πράγματα που σας εμπνέουν, όπως ένα ρητό ή ένα έργο τέχνης που σας εκφράζει.

6. Φέρτε το έξω μέσα
Θέλετε έναν άμεσο τρόπο να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο αναζωογονημένοι; Φρεσκοκομμένα λουλούδια πάντα βοηθούν. Πάρτε το αγαπημένο σας βάζο ή αν δεν έχετε αγοράστε ένα και πάρτε ένα ωραίο μπουκέτο την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια.