Τραγανές, καλοψημένες, δεν μπορεί κανείς να φάει μόνο μία. Οι κοτομπουκιές είναι το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. «Ανοίγουν» και ξεχωρίζουν σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι με καλεσμένους και μετατρέπονται σε ιδανικό Finger food για παιδικό πάρτι. Βασικό στοιχείο της νοστιμάδας τους δεν είναι άλλο από το πανάρισμα που προηγείται του τηγανίσματος ή του ψησίματος. Αλήθεια, εσείς πώς πανάρετε τις κοτομπουκιές σας;

Με ξηρούς καρπούς
Τριμμένα αμύγδαλα, καρυδόψιχα, φιστίκι Αιγίνης, κάσιους, οι αγαπημένοι σας ανάλατοι ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί προσφέρουν στο τρυφερό κοτόπουλο την τραγανή αίσθηση που χρειάζεται, δημιουργώντας την απαραίτητη αντίθεση. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, πριν περάσετε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές είναι να αλέσετε πολύ καλά τους ξηρούς καρπούς που θα διαλέξετε.

Με δημητριακά
Μπορεί να τα απολαμβάνουμε κυρίως τις πρωινές ώρες, όμως, τα δημητριακά δημιουργούν μία άκρως τραγανή και υγιεινή κρούστα για τις κοτομπουκιές μας, ιδανική και για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι έχουν μία αδύναμη σε πιο υγιεινές τροφές. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην περιέχουν ζάχαρη.

Με σιμιγδάλι χοντρό
Εκτός από ανάλαφρη υφή και γεύση, το πανάρισμα με χοντρό σιμιγδάλι χαρίζει στις κοτομπουκιές το κλασικό χρυσαφένιος τους χρώμα που τις κάνει ακόμα πιο ελκυστικές και διεγείρει την περιέργεια μας να τις δοκιμάσουμε.

Με παρμεζάνα
Κόβουμε την παρμεζάνα σε μικρές λεπτές φέτες και τις ψήνουμε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Στη συνέχεια, τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και από εκεί τις τοποθετούμε περιμετρικά των κοτομπουκιών μας.

Με μέλι και σουσάμι
Μία εναλλακτική και teriyaki inspired εκδοχή να πανάρουμε τις κοτομπουκιές μας. Το μέλι παίρνει τη θέση του αυγού, οι θερμίδες πέφτουν και σε συνδυασμό με σιμιγδάλι και σουσάμι δημιουργούν μία λαχταριστή κρούστα.

Με γάλα εβαπορέ
Μία ακόμα εναλλακτική του αυγού αποτελεί το γάλα εβαπορέ. Αφενός, γιατί η υφή του βοηθά τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος να “δέσουν” και αφετέρου επειδή μπορούμε να το έχουμε στα ντουλάπια μας μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με το φρέσκο.

Με μαρμελάδα
Και όμως! Είναι ένας από τους πιο έξυπνους τρόπους τόσο για να πανάρετε το κοτόπουλο όσο και να αξιοποιήσετε την μαρμελάδα που περίσσεψε. Φροντίστε, όμως, να είναι αρκετά παχύρρευστη προκειμένου να καλύψει πλήρως το κομμάτι κοτόπουλου.

Ας μαγειρέψουμε (με) κοτομπουκιές!
Και τώρα που μάθαμε τα μυστικά σωστού παναρίσματος, ας ετοιμάσουμε μερικά χορταστικά πιάτα με πρωταγωνίστριες τις αγαπημένες κοτομπουκιές.

Μπουκίτσες κοτόπουλου πανέ σε σουσάμι, με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού
Ένα ελαφρύ πιάτο με κοτόπουλο που πανάρεται με σουσάμι, ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται με μια ωραία σάλτσα γιαουρτιού σε ζυμαρικά.

Λεμονάτες κοτομπουκίτσες με πλιγούρι
Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με μπίρα και σερβίρεται με πλιγούρι σε ένα νόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Ψητές κοτομπουκιές με κρυμμένο καρότο
Τα ωραιότερα και πιο υγιεινά chicken nuggets που θα έχετε φάει ποτέ!

Κοτομπουκιές παναρισμένες με φιστίκι Αιγίνης
Μια από τις αγαπημένες κοτολιχουδιές μικρών και μεγάλων δίνει ρεσιτάλ γεύσης συνοδευόμενο από πεντανόστιμο αρωματικό πουρέ πατάτας.

Στικ κοτόπουλου παναρισμένα και γλυκιά σάλτσα ροδιού
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κοτομπουκιάς με τα συνηθισμένα ντιπ που έχουμε φάει χίλιες φορές. Αν τα συνδυάσουμε με ρύζι ατμού θα έχουμε ένα πολύ χορταστικό κυρίως που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Το άρθρο της εβδομάδας