Καθάρισες το φρούτο σου, έκοψες το φρέσκο ψωμί, έκοψες και σέρβιρες μια ζουμερή μπριζόλα που έψησες στα κάρβουνα. Νομίζεις ότι τα έκανες όλα σωστά; Ξανασκέψου το.

Ακτινίδιο
Πώς καθαρίζεις τα ώριμα ακτινίδια; Με μαχαίρι ή με εργαλείο αποφλοίωσης; Όταν το ακτινίδιο δεν είναι ιδιαίτερα ώριμο, ο συγκεκριμένος τρόπος δεν είναι λάθος όμως όταν το φρούτο είναι ώριμο, ο πιο πρακτικός τρόπος είναι μάλλον να το κόψεις στη μέση και προσεκτικά να αφαιρέσεις τη σάρκα του με ένα κουτάλι του γλυκού.

Μάνγκο
Το καθάρισμα του μάνγκο μπορεί να μάς δυσκολεύει αρκετά αλλά υπάρχουν και τρικ που βοηθούν στο καθάρισμά τους χωρίς ταλαιπωρία και, προπαντός, χωρίς ατυχήματα. Για να διευκολύνετε λίγο την κατάσταση, κόβετε πρώτα τις άκρες του φρούτου και μετά το καθαρίζετε πάνω σε μία επιφάνεια κοπής. Όταν είναι πιο ώριμο αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωτή.

Ρόδι
Είναι από τα φρούτα που το καθάρισμά τους είναι πραγματικός μπελάς! Ωστόσο, αντί να τα κόβετε στη μέση και να προσπαθείτε απεγνωσμένα να αφαιρέσετε τα νόστιμα γλυκά σποράκια από το εσωτερικό, δοκιμάστε να τα κόψετε στη μέση και μετά με ένα μεγάλο μαχαίρι ή κουτάλι, χτυπήστε από το πάνω μέρος το φρούτο πάνω από ένα πιάτο ή μπολ και τα σποράκια θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.

Κολοκύθα
Σκληρή και επικίνδυνη στο καθάρισμά της, η κολοκύθα είναι από τα λαχανικά που καθαρίζονται δύσκολα. Για να διευκολύνετε λοιπόν τη διαδικασία, την τοποθετείτε πάνω σε μια πετσέτα για να μην γλιστράει και στη συνέχεια κόβετε το πάνω και κάτω μέρος έτσι ώστε με οποιονδήποτε τρόπο και να την κόψετε, να είναι σταθερή.

Πιπεριές
Τις κόβετε στη μέση και καθαρίζετε το εσωτερικό από τα σποράκια και αφαιρείτε το κοτσάνι. Αυτά πριν τις κόψετε σε φέτες, ζουλιέν, κ.λ.π. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που δεν ακολουθούν αυτή τη διαδικασία.

Ψωμί
Το μαχαίρι για το ψωμί υπάρχει για κάποιο λόγο… Μην επιχειρείτε να κόψετε το ψωμί με άλλο ψωμί- ειδικά αν δεν είναι πριονωτό. Είναι πιο πρακτικό να το τοποθετήσετε σε επιφάνεια κοπής και να το κόψετε με το σωστό μαχαίρι.

Πίτσα
Την κόβετε πάντα με ροδέλα. Αν επιχειρήσετε να την κόψετε με μαχαίρι, το τυρί και τα υλικά κολλάνε πάνω στο μαχαίρι και το αποτέλεσμα εντάξει, δεν είναι και το καλύτερο.

Κρέας
Ψήσατε ένα ωραίο κομμάτι κρέας στη σχάρα, στο σχαροτήγανο ή τα κάρβουνα και αμέσως μολις το κατεβάσατε από τη φωτιά το σερβίρατε. Λάθος! Το ψητό κρέας πρέπει πριν κοπεί να «ξεκουραστεί» περίπου 10 λεπτά γιατί χάνει την υγρασία του. Το ίδιο ισχύει και για το κοτόπουλο.

Δείτε επίσης:
4 τρόποι για να ξεπαγώσεις το κοτόπουλο

Πώς να διαλέγεις πάντα το πιο γλυκό πεπόνι

Πώς θα διατηρήσεις το αβοκάντο φρέσκο μέχρι και 1 εβδομάδα