Ξέμειναν άδεια μπουκάλια από κρασί στο σπίτι; Κι όμως, μπορείς να τα αξιοποιήσεις με τον πιο ωραίο τρόπο!

Το κρασί είναι από τα πιο δημοφιλή ποτά -αν όχι το δημοφιλέστερο- και φυσικά υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες για να βρει ο καθένας τον τύπο κρασιού, που του ταιριάζει. Κάπως έτσι, οι περισσότεροι έχουμε ένα μπουκάλι κρασί στο σπίτι, ωστόσο, όταν αυτό τελειώσει τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με τo μπουκάλι, που μας ξέμεινε;

Σίγουρα δεν πρέπει να βιαστείς να τα πετάξεις! Σκέψου δημιουργικά και εναλλακτικά και δες πως ένα «άχρηστο» άδειο μπουκάλι μπορεί να μεταμορφωθεί. Αρκούν λίγα λουλούδια για να φτιάξεις ένα όμορφο ανθοδοχείο. Βάλε κορδέλες στο άδειο μπουκάλι, στολισέ το και βάλε μέσα λουλούδια. Θα μπορούσες ακόμη να περάσεις λίγο σπάγκο ή και να το διακοσμήσεις με τη μέθοδο ντεκουπάζ.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η τεχνική διακόσμησης με βάση την οποία δημιουργείς κολάζ πάνω σε διάφορα αντικείμενα, από μπουκάλια μέχρι έπιπλα, χρησιμοποιώντας συνήθως χάρτινα μοτίβα που πραγματικά μεταμορφώνουν τα αντικείμενα σε κάτι νέο και πολύ όμορφο με οικονομικό τρόπο.

Μια άλλη ιδέα είναι να γεμίσεις τα μπουκάλια με αξεσουάρ, είτε με μυρωδικά και κορδέλες είτε με καραμέλες κ.ά. Μπορείς ακόμη να πιάσεις το πινέλο σου και να βάψεις τα άδεια μπουκάλια κρασιού. Ή να στολίσεις ένα ολόκληρο ράφι με παλιά μπουκάλια, στα οποία ενδεχομένως θα βάλεις μικρά φωτάκια. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και φτιάξε κάτι που θα είναι αποκλειστικά δικό σου!


Θες να δεις κι άλλες ιδέες διακόσμησης;

Κάναμε τα βαζάκια φωτιστικά!
Iδέες διακόσμησης: Κάναμε τα παλιά φλιτζάνια γλαστράκια!

Το άρθρο της εβδομάδας