Η δροσερή λεμονάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να σκεφτούμε για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες και πάντα αναζητάμε νόστιμες συνταγές για να τη φτιάχνουμε και στο σπίτι.

Στο Kitchn.com ανακαλύψαμε μία ξεχωριστή εκδοχή της σπιτικής λεμονάδας, από τον Αμερικανό παρουσιαστή μαγειρικών εκπομπών Alton Brown, που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς περιέχει παστά λεμόνια!! Σωστά διαβάσατε, τα παστά λεμόνια ή λεμόνια τουρσί που είναι βασικό υλικό για τις μαροκινές αλμυρές συνταγές, όπως φαίνεται μπορούν να δώσουν στη λεμονάδα μας πραγματικά μοναδική γεύση.

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι παστά λεμόνια, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, ½ φλιτζάνι νερό, ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού, νερό ανθρακούχο για το σερβίρισμα. Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά, βάζετε σε μία κατσαρόλα τα λεμόνια κομμένα σε φέτες, τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα να κρυώσει και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Φυλάτε το μίγμα στο ψυγείο και κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε σουρώνετε λίγο από το μίγμα σε ποτήρια, περίπου 2 δάχτυλα, προσθέτετε ανθρακούχο νερό και παγάκια και απολαμβάνετε!