Τα σοκολατένια, ζουμερά μπράουνι με τη ρευστή καρδιά είναι πραγματικά ακαταμάχητα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί ούτε στην πολλά υποσχόμενη εικόνα τους ούτε στη μυρωδιά τους που αναβλύζει από τον φούρνο και μας καλεί σαν «σειρήνα» κάθε φορά που αποφασίζουμε να ψήσουμε ένα ταψάκι.

Εκτός της νοστιμιάς τους και της ευκολίας στην παρασκευή τους, τα μπράουνι έχουν άπειρες παραλλαγές και εναλλακτικές συνταγές. Σίγουρα υπάρχει μία για τον καθένα, που θα ταιριάζει τέλεια στις γευστικές του προτιμήσεις, αλλά και στις διατροφικές του επιλογές και συνήθειες.

Η συγκεκριμένη συνταγή για παράδειγμα, υπόσχεται τέλεια fudgy μπράουνι, με αντιφλεγμονώδη δράση. Και αυτό λόγω των υλικών τους, τα οποία είναι μόλις τρία!

Τόσο η μπανάνα, όσο και το κακάο και το αμυγδαλοβούτυρο, έχουν τη διατροφική τους αξία, και σαν τροφές βοηθούν στην αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών. Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στις λειτουργίες της καρδιάς και του εγκεφάλου, το αμυγδαλοβούτυρο είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ οι μπανάνες είναι πλούσιες σε ίνες και ποτάσιο. Παράλληλα, και τα τρία αυτά υλικά συνδέονται με την καλή ποιότητα του ύπνου. Ας δούμε λοιπόν και πώς θα τα φτιάξουμε…

Υλικά
1 1/2 φλιτζ. παραγινωμένες μπανάνες (περίπου 4 μπανάνες)
1/2 φλιτζ. μαλακό βούτυρο αμυγδάλου χωρίς γλυκαντικά
1/2 φλιτζ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20×20 εκ.

Χτυπάμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο και το κακάο και μπλεντάρουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιγενές.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 20΄, μέχρι το μπράουνι να φουσκώνει και η επιφάνειά του να χάσε ιτην υγρασία της. Δεν θα πρέπει να φαίνεται κρεμώδες αλλά να είναι μαλακό στον υφή αν το πιέσουμε με τα δάχτυλά μας.

Για να κόψουμε το μπράουνι σε κομμάτια θα πρέπει πρώτα να κρυώσει εντελώς.

Καλή σας απόλαυση!

 

Δείτε επίσης:

Brownies (μπράουνις): Τα 8 λάθη που μπορεί να τα καταστρέψουν

Φτιάχνουμε τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπράουνι

Brownies με ελαιόλαδο και καρύδια