Άλλη μία μικροσυσκευή που μπορεί να διευκολύνει τη ζωή κάθε λάτρη του καφέ. Και είμαστε και πολλοί.
Αν ο καφές που σας ξυπνά κάθε πρωί είναι ο φίλτρου, τότε, με την ατομική καφετιέρα φίλτρου, θα μπορείτε να τον φτιάχνετε ακόμη κι αν είστε βιαστικοί και τρεχάτοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να ρίξετε λίγο νερό… στον καφέ σας, σε θέματα γεύσης.

Μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνετε μια κούπα του αγαπημένου σας ροφήματος-καυσίμου, ακόμη κι αν εσείς κι ένας barista έχετε μοναδικό κοινό την αγάπη σας για το καφέ.

Οι ατομικές καφετιέρες είναι συνήθως γυάλινες με μεταλλικό καπάκι, αλλά μπορούμε να βρούμε και κεραμικές ή εξολοκλήρου μεταλλικές, οι οποίες είναι λιγότερο εύθραυστες και διατηρούν καλύτερα και για περισσότερο τη θερμοκρασία του καφέ.

Πώς φτιάχνουμε καφέ με μια ατομική καφετιέρα φίλτρου
Αρχικά, προθερμαίνουμε την καφετιέρα, για καλύτερα αποτελέσματα. Τη γεμίζουμε για λίγο με ζεστό νερό, το οποίο μετά από 30 δευτερόλεπτα το αδειάζουμε.

Προσθέτουμε 20γρ. αλεσμένο καφέ (για ένα φλιτζάνι). Αν μας αρέσει ο καφές πολύ δυνατός, προσθέτουμε 24γρ. καφέ.

Προσθέτουμε 150 ml ζεστό νερό στην καφετιέρα και κρατάμε χρόνο 3 1/2 λεπτά.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τον καφέ, περίπου για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να απελευθερώσει ο καφές τα αρώματά του και να φτάσει το peak της γεύσης τους.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό, ώστε να φτάσουμε συνολικά τα 300ml.

Βάζουμε αμέσως το καπάκι για να μη χάσουμε τη θερμοκρασία, και πατάμε το φίλτρο προς τα κάτω, μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια του καφέ.

Μετά από 3 1/2 λεπτά, πιέζουμε το έμβολο προς τα κάτω, αργά και σταθερά, για να μην περάσουν τα πολύ ψιλά κομματάκια αλεσμένου καφέ που μπορεί να υπάρχουν.

Το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να καθίσουν όλα τα κομματάκια του καφέ.

Έπειτα, αδειάζουμε τον καφέ στην αγαπημένη μας κούπα.

Έτοιμοι να τον απολαύσουμε!

Δείτε επίσης:

Πώς χρησιμοποιούμε μια καφετιέρα εσπρέσο (moka pot)

Air fryer και slow cooker-Τους αξίζει μια θέση στην κουζίνα;

Πώς να καθαρίσουμε τον μύλο του καφέ