Μια πανεύκολη συνταγή, ιδανική για όσους ακολουθούν keto διατροφή. Ελαφρύ, αφράτο και βουτυράτο, δικαίως ονομάζεται και ψωμί-σύννεφο, αφού η υφή του ταιριάζει τέλεια με αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Τι είναι το αυγόψωμο-σύννεφο;
Είναι και συνταγή για ψωμί της keto διατροφής. Έχει λίγους υδατάνθρακες και συστήνεται σαν υποκατάστατο των συνηθισμένων ψωμιών, αφού έχει ελάχιστες θερμίδες. Δεν θα χρειαστούμε καθόλου αλεύρι για την παρασκευή του.
Συνήθως, για να το φτιάξουμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυγά και τυρί κρέμα. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Θα είναι έτοιμα όταν θα αφρατέψουν καλά και θα δημιουργούν σταθερές μυτούλες στην επιφάνειά τους.

Τι γεύση έχει;
Σχετικά ουδέτερη, αφού μοιάζει αρκετά με λευκό ψωμί. Ίσως έχει μια ανεπαίσθητη γεύση αυγού, το οποίο το κάνει μια αρμονικά γευστική επιλογή για «ψωμί» σάντουιτς.

Για έξτρα γεύση
Ενώ κανονικά φτιάχνεται με τυρί κρέμα, σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε τυρί μασκαρπόνε, το οποίο του δίνει πιο πλούσια γεύση και υφή.

Τα υλικά
3 μεγάλα αυγά. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

3 κουτ. σούπας τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα

1/2 κουτ. γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

Ανθό αλατιού για ενίσχυση της γεύσης και ισορροπία

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το μπέικινγκ, είτε στο χέρι είτε με μίξερ χειρός για να φτιάξουμε τη μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους με το μασκαρπόνε και το τυρί. Το μασκαρπόνε θα πρέπει να είναι μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου.

Διπλώνουμε σταδιακά το μείγμα μαρέγκας στο μείγμα με το μασκαρπόνε με μια μαρίζ μέχρι να ομογονεοποιηθεί το μείγμα. Δεν πρέπει να τα ανακατέψουμε πολύ γιατί θα χαθεί ο αέρας και τα ψωμάκια δεν θα βγουν όπως πρέπει αφράτα.

Σε ένα ταψί, απλώνουμε φύλλα λαδόκολλας. Με ένα κουτάλι φτιάχνουμε με το μείγμα δίσκους, πάχους 1-1.5 εκατοστού. Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα ψωμάκια. Συνήθως, βγαίνουν 6 τεμάχια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για 20΄-25΄, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Αφήνουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν πριν τα πάρουμε από το ταψί.

Έτοιμα για κατανάλωση!

Δείτε επίσης:

Ψωμί: 7 συνταγές για λαχταριστά ζυμώματα

Πώς να φτιάξεις καλό σπιτικό ψωμί και να γίνεις εξπέρ στο ζύμωμα

Ψωμιά gluten free – έργα τέχνης!