Από  παιδιά  ακούμε πως πρέπει να τρώμε λαχανικά και όταν γίνουμε και εμείς οι ίδιοι γονείς λέμε τα ίδια στα παιδιά μας. Ωστόσο, σίγουρα τα παιδιά διαχρονικά δεν μπορούν να κατανοήσουν το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε λαχανικά στη διατροφή μας και ειδικά το μπρόκολο που είναι πλούσιο και σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Για αυτό σκεφτήκαμε 4 τρόπους να το μαγειρέψετε και να αρέσει σε όλη την οικογένεια. Για κάθε πρόταση προτείνουμε και την αντίστοιχη συνταγή.

Μακαρόνια με μπρόκολο
Ναι, συνδυάστε τα μακαρόνια με το μπρόκολο. Βράστε μπρόκολο και προσθέστε το στα βρασμένα ζυμαρικά της επιλογής σας. Βάζουμε τυρί και σερβίρουμε. Κάνουμε τα ζυμαρικά μας σούπερ θρεπτικά με απλά βήματα.

Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι

Μπρόκολο στον φούρνο
Το ψημένο μπρόκολο με τυριά είναι απόλαυση. Επίσης, η γεύση του μπρόκολου χάνεται μέσα σε εκείνη των τυριών.

Σουφλέ τυριών με μπρόκολο

Ομελέτα με μπρόκολο
Ένας νόστιμος τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να φάει μπρόκολο είναι μια ομελέτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μπρόκολο σε αυτό. Και έχετε ένα πολύχρωμο και νόστιμο γεύμα.

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα

Πίτα με μπρόκολο
Αν το παιδί σας λατρεύει τις πίτες τότε αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε. Πρόκειται για μια πανεύκολη πίτα, χωρίς φύλλο.

Μπροκολόπιτα

Μπρόκολο στον ατμό
Επίσης, μη ξεχνάτε ότι ο πιο υγιεινός λοιπόν τρόπος για να μαγειρέψουμε το μπρόκολο είναι στον ατμό. Αν δεν έχουμε, ωστόσο, ατμομάγειρα ή έστω τα κατάλληλα σκεύη για μαγείρεμα στον ατμό, υπάρχει πάντα ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος του μπρόκολου, το βράσιμο. Προσέχουμε πάντα να μην το παραβράζουμε, 8 περίπου λεπτά είναι υπεραρκετά και αμέσως μετά το περνάμε απότομα από παγωμένο νερό για να διατηρηθεί το χρώμα του και η τραγανότητά του.