Πώς μπορεί να γίνει μια ζεστή σοκολάτα ακόμη πιο νόστιμη; Μα με ουίσκι. Μια πολύ ωραία και cozy πρόταση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Υλικά για 6-8 κούπες:
4 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη
1 λίτρο γάλα πλήρες
μια πρέζα τσίλι ή πιπέρι καγιέν σε σκόνη
μια γενναιόδωρη πρέζα αλεσμένη κανέλα
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
4-6 κουτ. της σούπας σκωτσέζικο ουίσκι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε όσο γάλα χρειάζεται, ώστε να γίνει μια πάστα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να σιγοβράσει. Προσθέτουμε το τσίλι και την κανέλα.

Ανακατεύουμε ξανά την πάστα και τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα, ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.  Ρίχνουμε το ουίσκι και σερβίρουμε σε κούπες.