Devilled eggs ή αλλιώς αυγά γεμιστά! Τι είναι και πώς φτιάχνονται; Πώς μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ όμορφο αλλά και νόστιμο συνοδευτικό σε ένα τραπέζι; Να συνοδεύσουν το ποτό μας ή να γεμίσουν γεύση, χρώματα και αρώματα το brunch μας;

Διαβολεμένα νόστιμα, ενώ η ευκολία τους αλλά και η γεύση τους είναι ασύγκριτη. Πώς φτιάχνονται; Αξιοποιώντας βρασμένα αυγά που μας έχουν περισσέψει ή που έχουμε φτιάξει επί τούτου για το συγκεκριμένο ορεκτικό. Κόβουμε στη μέση οριζόντια και πολτοποιούμε τον κρόκο τους σε ένα μπολάκι με όποια υλικά επιλέξουμε, τα οποία θα τον μεταμορφώσουν γευστικά.

Για να αποδώσουμε πιο σωστά τον όρο «διαβολεμένα αυγά», χρησιμοποιούμε στην προετοιμασία τους οποιοδήποτε υλικό δίνει στον πολτό των κρόκων μια έξτρα umami ένταση: από τσίλι και καγιέν μέχρι μπέικον, καυτερές πιπεριές, wasabi, διάφορα πικάντικα τυριά, μπαχαρικά ή μείγματα μπαχαρικών, όπως το dukkah ή το garam masala, fish sauce, sriracha ή διάφορες ασιατικές σάλτσες, ακόμα και πολτοποιημένο αβοκάντο, και η λίστα μεγαλώνει ανάλογα τη φαντασία ή τα γούστα μας.