5 βήματα για να ανοίγουμε σωστά και ομοιόμορφα τη ζύμη της πίτσας στο σπίτι χωρίς πλάστη. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο που ανοίγει την ζύμη της πίτσας και τον βολεύει. Υπάρχουν όμως 5 βασικά στάδια που αν τα ακολουθήσουμε μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη μας στο σπίτι πανεύκολα και ομοιόμορφα σαν επαγγελματίας.

1.  Δημιουργούμε πρώτα την περιφέρεια μας ή στεφάνι ή cornicione όπως το αποκαλούν οι Ιταλοί.

2. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τη ζύμη από το κέντρο προς την περιφέρεια χωρίς να αδυνατίσουμε αρκετά το πάχος της στο κέντρο.

3. Με το κάτω μέρος των δαχτύλων μας ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη πάνω στον πάγκο κάνοντας πλήρεις περιστροφές.

4. Slapping. Είναι η διαδικασία μεταφοράς της ζύμης από την μια παλάμη στην άλλη. Σε αυτό το στάδιο η ζύμη μας καθαρίζει από το πολύ αλεύρι του πάγκου και ανοίγει ακόμα πιο πολύ.

5. Stretching. Είναι το τελευταίο στάδιο που τεντώνουμε πλέον την ζύμη στον αέρα κάνοντας της δύο με τρεις περιστροφές.