Παγκόσμια ημέρα Χούμους σήμερα και σας έχουμε τη συνταγή για το πιο βελούδινο και αρωματικό χούμους που έχετε δοκιμάσει! Με βασικό υλικό τα ρεβίθια, συνοδεύει υπέροχα τα φαλάφελ αλλά και άλλες ανατολίτικες συνταγές. Ωστόσο, θα λέγαμε ότι δεν είναι ένα απλό ανατολίτικο ορεκτικό, είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα! Το υπόλευκο χρώμα του δεν σου αποκαλύπτει τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα που κρύβει, μόνο στην πρώτη, κρεμώδη, αέρινη μπουκιά: σκορδάτο, κυμινάτο, ταχινένιο, λεμονάτο!

Δείτε εδώ πώς θα το ετοιμάσετε κι εσείς:

Υλικά
2 φλιτζάνια ρεβίθια
200 ml νερό από τα βρασμένα ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό όλη τη νύχτα. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 200 ml από το νερό
τους. Σε ένα μίξερ πολυκόφτη πολτοποιούμε τα ρεβίθια μαζί με  το ταχίνι αχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό που κρατήσαμε χτυπώντας
συνεχώς μέχρι να πάρουμε έναν λείο πουρέ.
Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και χυμό λεμονιού αν χρειαστεί. Πασπαλίζουμε με επιπλέον κύμινο ή πάπρικα γλυκιά ή σουμάκ, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.