Tα μπισκότα gingerbread είναι γλυκίσματα που βρίσκουμε διαθέσιμα παντού αυτήν την περίοδο. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό ρόφημα είτε για να το απολαύσουμε μόνοι είτε με παρέα για το πρωινό, το brunch ή την απογευματινή μας χαλάρωση, τότε σας έχουμε μια ενδιαφέρουσα πρόταση.  Ετοιμάζουμε γευστικό latte με μπισκότα gingerbread.

Για να δούμε:

Υλικά:
½ κουτ. του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
¼ κουτ. του γλυκού αλεσμένη κανέλα
λίγο αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 κουτ. του γλυκού (ή περισσότερο ανάλογα με τη γεύση)  ζάχαρη
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
60 ml διπλός εσπρέσο
250 ml γάλα της επιλογής σας
σαντιγί
θρυμματισμένα μπισκότα gingersnap

Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεσμένο τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κούπα ή σε ένα φλιτζάνι. Προσθέτουμε τον εσπρέσο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Φτιάχνουμε το αφρόγαλα. Εάν δεν έχετε τη συσκευή για αφρόγαλα μπορείτε να ζεστάνετε λίγο γάλα σε μια κατσαρόλα ή φούρνο μικροκυμάτων και να το βάλετε σε γαλλική πρέσα.

Ρίχνουμε γάλα στο φλιτζάνι σας έτσι ώστε το σιρόπι να αναμειχθεί με το γάλα. Στο τέλος γαρνίρουμε με σαντιγί από πάνω και πασπαλίζουμε με τζίντζερ ή κανέλα. Προσθέτουμε μερικά θρυμματισμένα μπισκότα gingersnap.