Πώς θα σας φαινόταν να έχετε γρήγορα και εύκολα τις δικές σας χειροποίητες πίκλες αγγουριού και μάλιστα πικάντικες, για να απογειώσετε το σάντουιτς, το burger, τη σαλάτα ή το πλατό των τυριών σας;

Εμείς θα σας δείξουμε έναν πολύ απλό τρόπο, που δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπολ και βάζα, που όλοι έχουμε στο σπίτι. Όσον αφορά στα υλικά που θα χρειαστείτε, θα πρέπει να διαλέξετε ειδικά, μίνι αγγουράκια για τουρσί, ενώ το ξίδι είναι καλύτερα να είναι λευκό. Αρωματικά όπως ο άνηθος και το σκόρδο είναι τα βασικά συστατικά για τη χαρακτηριστική αυτή γεύση. Ο φρέσκος άνηθος είναι προτιμότερος, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένο, όμως σε διαφορετική αναλογία. Μία κουταλιά της σούπας φρέσκος άνηθος αντικαθίσταται από 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο.

Η συνταγή
Υλικά:
2 φλιτζάνια νερό
1 και ¾ φλιτζανιού λευκό ξίδι
½ φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας αλάτι
2 κλωνάρια άνηθο
8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας λιωμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
12 μικρά αγγουράκια για πίκλες, κομμένα στη μέση κατά μήκος

Διαδικασία:
Για την άλμη, ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι το αλάτι και η ζάχαρη να διαλυθούν τελείως. Προσθέτετε την πιπεριά, το σκόρδο και τον άνηθο.

Προσθέτετε τα κομμένα αγγουράκια και τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά. Τοποθετείτε τις πικάντικες πίκλες σε οποιοδήποτε σκεύος επιλέξετε, γυάλινα ή κεραμικά βαζάκια, ακόμη και πλαστικά δοχεία κάνουν σε αυτή την περίπτωση και καλύψτε τα πλήρως με την άλμη. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο άνηθο, βάλτε από ένα κλωνάρι σε κάθε δοχείο. Κλείστε τα δοχεία σας σφιχτά και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 10 ημέρες.

Tip
Μπορείτε να τα καταναλώσετε και πριν από τις 10 ημέρες, ωστόσο τότε θα έχουν το φουλ της γεύσης τους. Διατηρούνται στο ψυγείο έως 1 μήνα.