Η συνταγή για τους λουκουμάδες που προτείνω εδώ είναι πολύ παλιά, σχεδόν «παραδοσιακή», αφού την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν παιδάκι και ήθελε ένα εύκολο σνακ τα απογεύματα και, κυρίως, όταν ήθελε να χρησιμοποιήσει τη σπιτική μυζήθρα που είχε στείλει η γιαγιά από το χωριό.

Υλικά για 25-30 κομμάτια
300 γρ. μυζήθρα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
2 αυγά
1 λεμόνι, το ξύσμα
25 γρ. ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα
σπορέλαιο γα τηγάνισμα

Διαδικασία
Λιώνουμε καλά τη μυζήθρα με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη μαγιά, τα δύο αυγά χτυπημένα και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για μισή ώρα, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει η ζύμη.

Βάζουμε σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη ζύμη ώστε να σχηματίσουμε τους «λουκουμάδες». Θα χρειαστούν γύρω στα 3-4 λεπτά. Προσέχουμε να διατηρήσουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε τους λουκουμάδες λίγους λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνισμα.

Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή όρεξη!

 

Δείτε επίσης:
Το ανθότυρο σε 10 απολαυστικές συνταγές

Αλμυροί λουκουμάδες με φέτα και θυμαρίσιο μέλι

Φέτα παντού! 10 συνταγές με το αγαπημένο μας ελληνικό τυρί