Οι κρέπες είναι μια γαλλική παρασκευή, που τρώγεται όλες τις εποχές, γλυκιά ή αλμυρή ενώ μπορεί να σταθεί τέλεια και ως κανονικό γεύμα αλλά και κυρίως ως σνακ, πρωινό ή brunch. Οι Γάλλοι φτιάχνουν συχνά και ξέρουν όσο κανείς άλλος λαός τα μυστικά της επιτυχημένης κρέπας.
Κι επειδή έχουν φτάσει τις κρέπες σε άλλο επίπεδο, έκαναν έρευνες στην Ecole Polytechnique στο Παρίσι για το τέλειο ψήσιμο της κρέπας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Canterbury στη Νέα Ζηλανδία.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2019 έδειξε ότι το μυστικό βρίσκεται στο σωστό ψήσιμο και όχι στην αναλογία των υλικών. Το κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με τους ερευνητές είναι το πώς θα ρίξει κάποιος σωστά το υγρό μείγμα μέσα στο τηγάνι, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Το μυστικό δηλαδή βρίσκεται στα… χέρια μας!

Ύστερα από μια σειρά μαθηματικών υπολογισμών, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η τέλεια κρέπα θέλει τις κατάλληλες κινήσεις για να μπορέσει να ετοιμαστεί σωστά. σύμφωνα με την επιστημονική τους θεωρία, πρέπει να ρίξουμε το μείγμα ακριβώς στη μέση του τηγανιού και στη συνέχεια να το γείρουμε λίγο, ώστε το υγρό να καλύψει τη μια πλευρά του σκεύους. Στη συνέχεια, κάνουμε 1-2 ολόκληρους γύρους, ούτως ώστε το υγρό να κατανεμηθεί με ίσο τρόπο στο τηγάνι, μέχρι να το γυρίσουμε σε οριζόντια θέση, για να καλυφθούν πιθανές τρύπες. Οι ερευνητές προς έκπληξή τους ανακάλυψαν ότι πολλοί επαγγελματίες εφαρμοζαν ενστικτωδώς τη θεωρία τους πολύ πριν την παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό.

Στο βίντεο φαίνονται οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε με τα χέρια για να φτιάξουμε τις τέλειες, επαγγελματικές και επιστημονικές κρέπες!


Στη συνέχεια, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για το πρωινό ή το brunch και να τις συνοδεύσουμε με διάφορα υλικά, αλμυρά ή γλυκά.

Δείτε επίσης:
Τι κρέπες προτιμούν οι αναγνώστες μας; Γλυκές ή αλμυρές;

Κρέπες με ξερά σύκα βρασμένα σε σαμιώτικο κρασί και ξινομυζήθρα

Εστιατόριο στο Μαϊάμι φτιάχνει κρέπες του ενός μέτρου