Το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ στην κουζίνα μιας νοικοκυράς. Ωστόσο, είστε σίγουροι ότι το χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο;

Αν είστε από εκείνους που τυλίγουν το φαγητό που περίσσεψε σε αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύσουν στο ψυγείο, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε συνήθεια. Είναι πολύ εύκολο να σκεπάσετε απλώς το πιάτο σας με ένα αλουμινόχαρτο, χωρίς να του αλλάξετε σκεύος αλλά θέτετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας σε κίνδυνο!

Γιατί; Όταν αφήνουμε ένα ζεστό φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δυο ώρες, δημιουργούνται σιγά σιγά κάποια βακτήρια, τα οποία είναι αιτίες για σοβαρές ασθένειες. Το ίδιο ωστόσο, μπορεί να συμβεί και αν καλύψουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, καθώς δεν το κλείνει αεροστεγώς και τα βακτήρια κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτό.

Πώς να αποθηκεύουμε σωστά το φαγητό
Για να κρατήσει το φαγητό μας και να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, πρέπει να το αποθηκεύσουμε σωστά, μέσα σε πλαστικά δοχεία, που κλείνουν αεροστεγώς. Και φυσικά τη διαδικασία αυτή οφείλουμε να την κάνουμε το πολύ 2 ώρες αφού έχει ετοιμαστεί για να μην επιτρέψουμε στα βακτήρια να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται! Τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι επιρρεπή σε βακτήρια, οπότε οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συντήρησή τους. Αν έχει μείνει πολύ φαγητό, είναι καλύτερο να βάλουμε και λίγο στην κατάψυξη, μέσα στο αντίστοιχο τάπερ φυσικά. Και φυσικά υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο για το μέχρι πότε είναι ασφαλές να καταναλώσουμε το φαγητό που περίσσεψε.

Δείτε επίσης:
Ψήνουμε σπαράγγια στο αλουμινόχαρτο

5 μη-μαγειρικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αλουμινόχαρτο

Αλουμινόχαρτο: Φίλος ή εχθρός στην κουζίνα;