Όταν μαγειρεύουμε πάντα έχουμε δίπλα στην κατσαρόλα ένα κουτάλι, κουτάλα ή σπάτουλα για να ανακατεύουμε το φαγητό αλλά και να δοκιμάζουμε και να ελέγχουμε τη γεύση του. Ήξερες όμως ότι το είδος της κουτάλας που χρησιμοποιείς μπορεί να παίξει ρόλο στην ασφάλεια σου στην κουζίνα;

Το να δοκιμάζεις το φαγητό όσο αυτό βράζει ακόμη στη φωτιά είναι σημαντικό βήμα στη διαδικασία μαγειρέματος, καθώς σου επιτρέπει να καταλάβεις αν χρειάζονται επιπλέον καρυκεύματα ή αν είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Βέβαια, κάθε κουταλιά από μία κατσαρόλα με φαγητό που βράζει, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κάψεις τη γλώσσα σου. Και εδώ είναι που η ξύλινη κουτάλα αποδεικνύεται η ιδανική επιλογή.

Η μεταλλική κουτάλα, όπως και τα κουτάλια και τα πιρούνια, διατηρούν τη θερμοκρασία και μπορεί να έχεις κάποιο ατύχημα όσο δοκιμάζεις το φαγητό απευθείας από την κατσαρόλα. Από την άλλη, η ξύλινη κουτάλα είναι πιο ασφαλής επιλογή μιας και δεν διατηρεί το φαγητό καυτό. Αν λοιπόν βγάλεις λίγο φαγητό ή σάλτσα από την κατσαρόλα, το αφήσεις για μισό λεπτό και στη συνέχεια το δοκιμάσεις, θα αποφύγεις την πιθανότητα να καείς. Τόσο απλό!

Το άρθρο της εβδομάδας