Γλιστρίδα ή αντράκλα, το χόρτο του ελληνικού καλοκαιριού, με ήμερη και άγρια πλευρά βρίσκει μια θέση πάντα στη σαλάτα μας και όχι μόνο. Η ήμερη ποικιλία της έχει λιγάκι αδιάφορη γεύση, ενώ η άγρια γλιστρίδα, αυτή που ξεφυτρώνει απρόσκλητη παντού όπου βρει λίγο χώμα, είναι πιο τραγανή και νόστιμη.

Προσθέστε τα φυλλαράκια της σε δροσιστικές καλοκαιρινές σαλάτες, ομελέτες και πιάτα με λευκά τυριά, δοκιμάστε τη σε σάντουιτς, συνδυάστε τη με το γιαούρτι για να παρασκευάσετε ένα δροσιστικό ντιπ, μαγειρέψτε την όπως το σπανάκι ή απλώς συντηρήστε την για το χειμώνα μέσα σε άλμη, αφού πρώτα τη βράσετε για δύο λεπτά.