Διανύουμε τις πιο κρύες μέρες του φετινού χειμώνα και με κάθε ευκαιρία αναζητούμε τρόπους για να ζεσταθούμε. Κι ενώ η θέρμανση στο σπίτι έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε πολυτέλεια για τους λίγους, ψάχνουμε να μαγειρέψουμε ζεστά φαγητά και να φτιάξουμε ζεστά ροφήματα.

Αν θέλετε μια πιο spicy πινελιά στον κλασικό σας καφέ, να τον απολαύσετε μόνοι σας ή με παρέα στο σπίτι, τότε σας έχουμε την τέλεια συνταγή: καφές με κανέλα.

Με την προσθήκη κανέλας, μετατρέπετε τον καφέ σας σε ένα διαφορετικό ρόφημα, που θα σας δώσει ενέργεια στο πρωινό ή το απογευματινό σας.

Υλικά για 6 μερίδες
5 φλιτζάνια έτοιμο δυνατό καφέ φίλτρου
¼ φλιτζ. ζάχαρη (προαιρετικά)
1 στικ κανέλας
1/3 φλιτζ. Γάλα (προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Σαντιγί
Κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι ή ηλεκτρικό μπρίκι ( αν έχουμε) ζεσταίνουμε τον καφέ μαζί με τη ζάχαρη και το στικ κανέλας.

Το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φλιτζάνια. Προσθέτουμε γάλα αν θέλουμε (μπορούμε να φτιάξουμε αφρόγαλα, είτε χτυπώντας το γάλα με το μιξεράκι, είτε αν έχουμε ειδικό σκεύος για αφρόγαλα).

Προαιρετικά, γαρνίρουμε με σαντιγί και κανέλα σε σκόνη.