Οι ανοξείδωτες συσκευές -ή επιφάνειες γενικότερα- από ψυγεία μέχρι πλυντήρια πιάτων, με την πάροδο του χρόνου, χωρίς την απαραίτητη φροντίδα αλλοιώνονται ή και καταστρέφονται. Ανακαλύψαμε λοιπόν πώς μπορείτε να τις φροντίσετε χρησιμοποιώντας δύο εντελώς φυσικά καθαριστικά.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στους τρόπους που μπορούμε να καθαρίζουμε στο σπίτι και φυσικά την κουζίνα χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερα -ή και καθόλου- χημικά. Αναλύουμε λοιπόν έναν ακόμα αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίζουμε τις ανοξείδωτες επιφάνειες χρησιμοποιώντας δύο απλά υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας: το λάδι και το ξίδι.

Τα «εφόδια»

Πανί με μικροΐνες: Για να λάμπουν οι συσκευές σας σαν καινούριες φροντίστε να προμηθευτείτε πανάκια με μικροΐνες. Είναι πολύ μαλακά, ιδιαίτερα ανθεκτικά στο πλύσιμο και τις πολλές χρήσεις.

Ξίδι: Ιδανικά σε μπουκαλάκι με αντλία ψεκασμού

Χαρτί κουζίνας: Προαιρετικά, για να σκουπίζετε στη συνέχεια τις επιφάνειες

Λάδι: Της επιλογής σας, όλα είναι εξίσου αποτελεσματικά

Οδηγίες

Συγκεντρώστε όσα χρειάζεστε: Αυτό είναι όπως έχετε ήδη καταλάβει το πιο εύκολο βήμα.

Παρατηρήστε την κατεύθυνση των «γραμμών» στις συσκευές: Μπορεί να μην το έχετε προσέξει, αλλά στην επιφάνεια όλων των ανοξείδωτων συσκευών υπάρχουν απαλές οριζόντιες ή κάθετες γραμμές. Καθαρίζετε την επιφάνεια ακολουθώντας την κατεύθυνση αυτών των γραμμών για καλύτερα αποτελέσματα.

Προ- καθαρίστε με ξίδι: Ψεκάστε τις συσκευές σας με ξίδι και περάστε τες με χαρτί κουζίνας ή με το πανάκι μικροϊνών. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε ένα πρώτο γυάλισμα αλλά και απολύμανση.

Γυαλίζετε την επιφάνεια με λάδι: Λαδώνετε ένα καθαρό πανάκι μικροϊνών και περνάτε την επιφάνεια που έχετε πρώτα στεγνώσει από το ξίδι, με κατεύθυνση κατά μήκος των «γραμμών». Θα δείτε ότι σιγά σιγά όλα τα σημάδια εξαφανίζονται και η συσκευή σας είναι σαν καινούρια.

Διαβάστε επίσης

Καθάρισμα στην κουζίνα: Μαθαίνουμε τα βασικά

5 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο

9 πράγματα που κάνεις με 1 λεμόνι (εκτός από λεμονάδα)